Americanii, după ce au pierdut cel mai rapid avion: "Vom încerca din nou"

Americanii, după ce au pierdut cel mai rapid avion: "Vom încerca din nou"

Oamenii de ştiinţă de la Pentagon au spus că testul eşuat al avionului Falcon HTV-2 - construit pentru a ajunge oriunde în lume în mai puţin de 60 de minute de la lansare - i-a luat prin surprindere, dar au anunţat că vor încerca să afle care a fost problema şi să o repare pentru ca aparatul de zbor să devină cândva operaţional.

Avionul fără echipaj, lansat joi de la o bază aeriană din California şi condus în afara atmosferei de o rachetă, a dispărut în apele Pacificului. La nouă minute după ce s-a desprins de rachetă, avionul a reintrat în atmosferă, dar oficialii de la sol au pierdut contactul cu aparatul.

Specialiştii Agenţiei de Cercetare a armatei americane au găsit şi au preferat să prezinte partea plină a paharului. "Până la apariţia problemei care a dus la pierderea semnalului, au fost colectate date importante, cu ocazia celor mai mult de nouă minute de zbor", se arată în comunicatul dat publicităţii ieri.

"Potrivit primelor informaţii, avionul s-a prăbuşit în Oceanul Pacific într-un punct aflat pe traiectoria sa de zbor". Aceasta înseamnă că, deşi tehnicienii de la sol au pierdut contactul, avionul s-a deplasat pe traiectoria stabilită iniţial. Managerul de program: "Sunt sigur că există o soluţie"

"Iată ceea ce ştim acum. Ştim cum să ridicăm avionul în afara atmosferei. Ştim cum să revenim cu avionul în atmosferă şi să îl aducem la viteză hipersonică (n.r. Falcon HTV-2 a fost conceput pentru a efectua zboruri la o viteză de peste 21.000 km/h). Încă nu ştim cum să controlăm perfect avionul în faza aerodinamică a zborului", a spus managerul de program HTV-2, Chris Schulz.

"Sunt sigur că există o soluţie. Noi o vom găsi. Vom învăţa şi vom încerca din nou", a încheiat Schulz.

Este al doilea test eşuat al aparatului, după ce Falcon HTV-1 a avut cam aceeaşi soartă în aprilie 2010. SCHIŢĂ. Iată cum ar fi trebuit să decurgă zborul. Problema a apărut în faza de planare. Dacă reuşesc să producă un astfel de avion, americanii vor avea capacitatea de a lansa bombe în orice punct al lumii în mai puţin de o oră de la lansarea avionului. (click pe imagine pentru a mări)

Ne puteți urmări și pe Google News