Varianta este cât se poate de liniștitoare pentru elitele care se temeau de dezvăluirile lui Epstein. De fapt, în opinia mea, a-i transforma pe cei doi gardieni în țapii ispășitori ai întregii povești este încununarea eforturilor de a încheia, o dată pentru totdeauna, acest subiect, fără a-i mai implica pe „prietenii” lui Epstein din înalta societate.
Ce ar fi mai simplu și mai plauzibil decât o explicație de genul- Epstein a profitat de neglijența gardienilor și s-a sinucis? Povestea este foarte ușor de „înghițit” pentru public, mai ales că există argumente de bun simț. Epstein chiar avea toate motivele să-și încheie socotelile cu viața. În primul rând, pentru a evita rușinea unui proces. În al doilea rând, pentru că, dată fiind gravitatea acuzațiilor, nu avea niciun fel de speranță că va mai ieși vreodată viu din închisoare… Ș, apoi, a mai avut o tentativă de suicid.
Cu alte cuvinte, lucrurile au decurs, potrivit elementelor la care autoritățile ne oferă acces în momentul de față, în felul următor: când gardienii s-au trezit din somn (aproximativ la 6.30 dimineața) au constatat că nu-l mai verificaseră de mai bine de trei ore pe Epstein, deși ar fi trebuit să o facă din 30 în 30 de minute. Miliardarul
pedofil era deja mort sau, oricum, în agonie. Se spânzurase cu bucăț rupte din cearșaf, așa că după ce au încercat să-l resusciteze s-au decis să falsifice înregistrările pentru a se acoperi. Astfel de falsuri într-un jurnal oficial ar putea constitui o infracțiune federală, așa că cei doi angajați au fost lăsați în concediu administrativ și riscă să fie trimiși în judecată. O fi simplă povestea oficială, dar site-urile conspiraționiste nu prea o înghit. Asta pentru că sunt câteva probleme care ar trebui lămurite. Astfel, unul dintre cei doi gardieni care aveau sarcina de a-l păzi pe Epstein s-a oferit voluntar pentru acest job ca să câștige un ban în plus din orele suplimentare, deși în acel moment avea o slujbă de birou la Centrul Corecțional Metropolitan. Despre colega lui se spune că ar fi fost forțată să lucreze multe ore suplimentare din cauza lipsei cronice de personal. E o simplă întâmplare? Voluntarul nu cumva alte motive să facă ore suplimentare? Și asta nu e tot. Deși Epstein era unul dintre cei mai importanți deținuți ai închisorii, nici măcar camerele de supraveghere de pe holurile închisorii nu băteau spre ușa celulei sale.
Există și alte ciudățenii. Astfel, mărturiile unor foști deținuți citate de presa americană (New York Post) susțin că Epstein era într-o stare de spirit bună și părea să se fi acomodat vieții din închisoare.
Nici varianta că s-ar fi spânzurat cu bucăți rupte din cearșaf nu e plauzibilă, susține Paul Joseph Watson în Summit News. Watson susține că e în posesia mărturiei unui fost deținut care afirmă că cearșafurile folosite în închisoarea respectivă nu erau mai rezistente decât o coală de hărtie, așa că nu ar fi putut, în niciun caz. să susțină greutatea lui Epstein.
Alte site-uri conspiraționiste susțin că Epstein nu este decât un nume printre alte zeci de morți violente (și deseori suspecte) petrecute în anturajul soților Clinton. Și cum fostul președinte american a călătorit de nu mai puțin de 27 de ori cu avionul privat al lui Epstein (de multe ori în compania unor minore), moartea miliardarului pedofil n-ar trebui să mire pe nimeni.