Evenimentul Zilei > Economie > Amenzi în valoare de 300 de milioane de euro, contestate la tribunal
Amenzi în valoare de 300 de milioane de euro, contestate la tribunal

Amenzi în valoare de 300 de milioane de euro, contestate la tribunal

Companiile sancţionate de Consiliul Concurenţei au chemat instituţia în instanţă pentru a contesta amenzi în valoare totală de 300 de milioane de euro.

„Cele mai mari sume sunt amenzi aplicate comercianţilor de produse petroliere şi operatorilor din domeniul telecomunicaţiilor. Majoritatea proceselor au ieşit din stadiul Curţii de Apel şi au plecat spre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, într-o conferinţă pe teme de profil, citat de Agerpres.

Consiliul Concurenţei a aplicat, anul trecut, amenzi în valoare totală de 86,778 milioane de lei, respectiv 19,637 milioane de euro, cu 187% mai mult decât în 2012, potrivit raportului pentru 2013 al instituţiei.

Valoarea amenzilor aplicate de Consiliul Concurenţei în 2013 a fost de 86.778.562 lei (19.637.602 euro). Au fost sancţionate 35 de întreprinderi pentru practici anticoncurenţiale, o companie pentru nefurnizarea de informaţii şi o persoană fizică pentru punerea în aplicare a unei concentrări înainte de notificare şi autorizarea sa de Consiliul Concurenţei, potrivit unui raport ale instituției.

Comparativ cu anul 2012, valoarea amenzilor a crescut cu 187%, iar faţă de anul 2011 se situează la un nivel de 15 ori mai redus.

Șeful de la Concurență a mai spus că, în această toamnă, instituţia pe care o reprezintă va finaliza modificările care vor fi aduse Legii ajutorului de stat, după ce şi Comisia Europeană va fi terminat modificările pe care vrea să le facă la nivelul legislaţiei europene. Totodată, până în primul trimestru al anului viitor, va fi finalizat și un proiect de modificare a Legii concurenţei.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: