Evenimentul Zilei > Actualitate > Amenițări la adresa șefului IPJ Dâmbovița, după ce a rămas fără permis: Te mierlesc, mă! VIDEO
Amenițări la adresa șefului IPJ Dâmbovița, după ce a rămas fără permis: Te mierlesc, mă! VIDEO

Amenițări la adresa șefului IPJ Dâmbovița, după ce a rămas fără permis: Te mierlesc, mă! VIDEO

Şeful Inspectoratului de Poliție Dâmbvița a fost amenințat de un interlop local, care a rămas fără permis de conducere.

Interlopul din Târgoviște, Dragoș Turcu, în vârstă de 40 de ani a fluturat un pistol și o grenadă, într-o filmare live, amenințându-l direct pe șeful IPJ Dâmbovița, Adrian Antofie. Bărbatul a reacționat astfel după ce a fost depistat sub influența unor substanțe interzise, în timp ce conducea un autovehicul.

Polițiștii care l-au depistat i-au reținut permisul de conducere, iar individul, iritat, a înregistrat un live pe care l-a distribuit pe Facebook în care spune că îl așteaptă pe șeful IPJ Dâmbovița.

„Vreau şi eu ca Antofie să vină să îmi spargă şi mie uşa acum. Să nu spună că dau cu cauciuc… vreau să îmi spargă uşa. Sunt pregătit. Dacă e să mă duc la pârnaie, nu mă duc că m-ai prins pe mine drogat la volan. Nu, nu, dacă e să mă duc la pârnaie mă duc pentru că te mierlesc mă. Sparge-mi uşa, dar să fii pregătit când mi-o spargi, nu să vii cu doi, trei inşi. Că degeaba vii cu doi, trei inşi. Aveţi veste antiglonţ? Ia uite-o. Independenţei, H3, et. 1, apartament 2. Vă aştept! Hai, Antofie după mine”, se aude bărbatul spunând pe înregistrare.

La scurtă vreme după apariția înregistrării cu aceste amenințări, poliţiştii au descins în locuința indicată de interlop și l-au ridicat, ducându-l în arest.

Cu puțin timp înainte de a fi ridicat de polițiști, interlopul a postat o fotografie, în care apare cu o sticlă de bere în mână și un tricou cu imaginea șefului IPJ Dâmbovița. Postarea este însoțită e un mesaj scurt: „Sunt bine mă înghițitorule stai calm”.

 

Poliția a reacționat și l-a dus în arest

În urma evenimentului, au anunțat că au întocmit dosar penal pentru ultraj, deținera de droguri petnru consum și nerespectarea armelor și munițiilor. Ei au descris acțiunea în cadrul unui comunicat care a fost transmis presei.

„La data de 31 iulie a.c., ca urmare a unei postări publicate pe o reţea de socializare, de către un bărbat de 40 de ani, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal, deţinerea de droguri pentru consum propriu fără drept, faptă prevăzută de art. 4 din Legea nr. 143/2000 şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal.

Precizăm ca persoana în cauză, în cursul serii de 30 iulie a.c., a fost implicată intr-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Aceasta a fost condusă la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe de sânge şi urina, iar din rezultatele preliminare, testul a fost pozitiv pentru consumul unor substanţe interzise. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

În aceasta dimineaţa, 2 august, în urma unei acţiuni a poliţiştilor, persoana respectivă a fost prinsă, aflându-se în custodia noastră pentru a se efectua activităţi  procedurale în cauză. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea activităţii infracţionale şi dispunerea măsurilor prevăzute de lege”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Interlopul a mai avut probleme cu poliția

De altfel, nu este pentru prima oară când se întâmplă. În luna aprilie a fost reținut într-o sală de fitness. s-a întâmplat după ce a proferat mai multe amenințări la adresa jandarmilor, cu prilejul unei demonstrații împotriva restricțiilor anti-COVID. El s-a filmat în timp ce arunca cu petarde în stradă. Apoi a postat imaginile pe

„Diseară vă luam, bă! Un echipaj mă, ai adus pentru noi? Ai luat-o razna? Îl urcăm pe masa de tenis”.