Evenimentul ZileiPoliticaAmendă usturătoare pentru primarul care pune condiții pentru nașterea copiilor

Amendă usturătoare pentru primarul care pune condiții pentru nașterea copiilor

Amendă usturătoare pentru primarul care pune condiții pentru nașterea copiilor
Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a fost amendat, miercuri, de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu suma de 10.000 de lei pentru declarațiile făcute la adresa romilor.

Membrii colegiului CNCD au votat în unanimitate sancționarea edilului pe motiv că acesta ”încalcă dreptul la demnitate al cetățenilor care aparțin unei clase sociale, respectiv al unei minorități etnice, constituind un dicurs incitator la ură, depășind limitele libertății de exprimare”. Asta după ce, în data de 13 ianuarie, primarul din Târgu Mureș a propus ”introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”. Edilul a explicat de ce dorește acest lucru, iar vorbele sale au fost consemnate în presă: „Eu am cel mai mare număr de țigani din țară (…) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (…) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”. Primarul a mai continuat: ”dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat”.

Primarul din Târgu Mureș a avut o replică dură și atunci când a fost întrebat dacă nu  crede că remarca sa referitoare la romi va fi catalogată drept una nazistă.”Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta”, a spus Dorin Florea.

 


Accesează: