Amendă pentru cei care încalcă această regulă pe pârtie. Este strict interzis

Amendă pentru cei care încalcă această regulă pe pârtie. Este strict interzis Cele mai ieftine stațiuni de schi din Austria. Prețuri mai mici ca în România. Sursa foto Arhiva EVZ

Turiștii riscă amenzi uriașe dacă nu respectă anumite reguli pe pârtie. Jandarmii au anunțat că este interzis ca aceștia să pună în pericol viața altor persoane.

Un bărbat aflat la munte, în judeţul Braşov, a fost amendat cu 2.000 de lei de către jandarmii montani după ce a intrat cu un ATV pe pârtia Cocoşul din Predeal. El a declarat că este normal să se plimbe cu acest vehicul pe pârtie, chiar dacă ar fi pus viața schiorilor în pericol.

„andarmii s-au deplasat de urgenţă şi i-au solicitat acestuia să parcheze vehiculul la marginea pârtiei, pentru a-i proteja pe schiori, şi i s-a cerut o explicaţie privind motivul pentru care se deplasa cu atâta nonşalanţă chiar pe pârtie, în condiţiile în care la momentul acela se aflau multe persoane la schi. Nu mică le-a fost mirarea jandarmilor să descopere că acestuia i se părea ceva foarte normal să se deplaseze pe acolo, simţindu-se probabil mai în siguranţă decât într-o zonă neamenajată”, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.

Bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei în conformitate cu prevederile HG 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jandarmii au reamintit că turiștii nu au voie cu ATV-uri sau tractoare pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement și că cei care nu respectă legea riscă să fie amendați, potrivit News.

Amenzi pe pârtiile de schi

Legea mai spune că „accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat pentru practicarea schiului şi snowboard-ului sau fără echipament adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei“.

Și adminitratorii de pârtii riscă amenzi uriașe dacă traseele nu sunt omologate și dacă nu au indicatoare care să arate dificultatea pârtiei sau plase de protecție în zonele considerate a fi periculoase. Ei pot fi sancționați dacă nu închid pârtiile atunci când vremea este severă sau dacă pe pârtie nu există un post de prim ajutor. Amenzile sunt între 5.000 și 10.000 de lei.