Ultima dorință a unui bolnav sau a unui bătrân aflat în pragul trecerii în neființă poate fi îndeplinită dacă el sau rudele sale solicită ajutor pe un site al voluntarilor olandezi de la Stichting Ambulance Wens Nederland.
Așa cu se arată pe pagina de pe internet, Stichting Ambulance Wens Nederland este un grup de 270 de voluntari pregătiți medical, care îndeplinesc zilnic, gratuit, dorințe pacienților aflați în fază terminală, imobilizați, cu ajutorul unor ambulanțe special amenajate.

Numeroase exemple sunt descrise de rudele celor care au beneficiat de sprijinul voluntarilor.
Unul dintre cazurile tulburătoare a fost relatat de Daily Mirror, celebrul ziar tabloid, din Marea Britanie.

O femeie bolnavă în fază terminală visa să vadă tabloul ei preferat, pentru ultima oară. Așa că, un echipaj al ambulaței voluntarilor de la Stichting Ambulance Wens Nederland a preluat-o și a condus-o acolo unde nu se aștepta: la muzeul național, Rijksmuseum din Amsterdam. Acolo este expusă pictura lui Rembrandt pe care dorea să o vadă pentru ultima oară.

Organizația caritabilă Ambulance Wish Foundation, Olanda a permis mii de persoane să își îndeplinească ultimele dorințe.

Organizația caritabilă a postat pe site că își propune „să acorde fiecărui pacient aflat în fază terminală atenția pe care o merită”, iar omul nu trebuie să moară fără ca ultima dorință să fi fost realizată.

După exemplul femeii care a fost transportată cu targa la muzeu, prezentat pe pagina de twitter a organizației, numeoși alți oameni au povestit cum i-au ajutat voluntarii pe cei dragi, în zilele dinaintea morții.

„Oamenii (de la Ambulance Wish Foundation Netherlands) sunt grozavi. Au reușit să o ducă pe bunica mea la masa noastră de Crăciun, atunci când era grav bolnavă. A avut parte de un moment minunat. A fost ultima dată când am văzut-o atât de energică și fericită. Aplecat dintre noi, pe 2 ianuarie, la nici jumătate de lună mai târziu”, a scris utilizatorul Reddit BeefHazars pe Twitter.

Un alt utilizator, sabasNL, a spus: „Au dus-o pe bunica mea înapoi la vechea casă, pentru o zi. Toate rudele au fost acolo și a fost minunat să o văd din nou plină de viață. Din păcate, a fost și ultima dată când am văzut-o conștientă”.
Organizația de caritate a îndeplinit mii de dorințe de acest fel și continuă să fie activă și în prezent.