Ambasadorul SUA vrea o nouă Constituţie

Ambasadorul SUA vrea o nouă Constituţie

"O reformare a Constituţiei României trebuie demarată cu dorinţa de a asculta şi lua în considerare toate opiniile", a declarat ieri ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, în discursul de bilanţ, rostit cu ocazia încheierii mandatului.

„Va fi astfel, conform unei cunoscute sintagme despre politica americană, o guvernare a poporului, de către popor, în interesul poporului, nu doar al câtorva indivizi privilegiaţi“, a subliniat diplomatul american.

Nicholas Taubman a ţinut să precizeze că lupta împotriva corupţiei din România nu a fost o „cruciadă personală“, ci o prioritate a preşedintelui şi a guvernului SUA. Diplomatul american s-a referit şi la momentele când criticile sale au stârnit indignare din partea unor politicieni români. „Anumite persoane (Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor - n.r.) au spus că aceste lucruri nu se cuvin a fi comentate de un diplomat. Ceea ce am spus am spus din inimă, ca de la prieten la prieten“, a explicat ambasadorul. Încă un pas pentru ridicarea vizelor

Nicholas Taubman a mai anunţat că declaraţia dintre SUA şi România privind principiile de cooperare, în vederea includerii României în Visa Waiver, va fi semnată în luna noiembrie şi va constitui un pas important către ridicarea obligativităţii vizelor. „Documentul pe care l-am pregătit va ajuta România să obţină o rată de refuz a vizelor SUA mai scăzută“, a declarat ambasadorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit legislaţiei SUA, o ţară poate fi scutită de obligativitatea vizelor de călătorie dacă au fost respinşi mai puţin de 10% dintre cetăţenii solicitanţi din respectiva ţară.

Ambasadorul SUA a criticat situaţia infrastructurii din România, însă a precizat că, în ciuda criticilor formulate de autorităţile române la adresa companiei Bechtel, firma americană construieşte autostrada la timp, conform contractului.

România, criticată în discursul de adio al ambasadorului SUA AMBASADORUL SUA: Dacă toleraţi corupţia, atunci nu vă plângeţi!