Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorul Marii Britanii, despre cazul Oprea: Legea trebuie să fie egală pentru toţi
Ambasadorul Marii Britanii, despre cazul Oprea: Legea trebuie să fie egală pentru toţi

Ambasadorul Marii Britanii, despre cazul Oprea: Legea trebuie să fie egală pentru toţi

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, nu a dorit să comenteze, marţi, decizia senatorilor în cazul Gabriel Oprea, scrie Agerpres. Totuși, el a precizat că există un principiu general potrivit căruia legea trebuie să fie egală pentru toţi.

"Nu pot să comentez cazuri individuale. Legea şi procedurile sunt aplicabile pentru România, avem sisteme diferite în Marea Britanie, dar ştiu că există un principiu general, important, urmărit în Marea Britanie şi în România şi în toate democraţiile, potrivit căruia legea trebuie să fie egală pentru toţi", a declarat Paul Brummell, întrebat de presă despre cazul Oprea, la finalul unui eveniment dedicat anticorupţiei în sectorul de business. 

Diplomatul britanic a reamintit că în raportul MCV de anul acesta a existat o recomandare potrivit căreia trebuie stabilite principii clare în ceea ce priveşte deciziile din Parlament referitoare la ridicarea imunităţii parlamentare. 

"Sper că această recomandare (din MCV – n.r.) o să fie discutată şi elaborată în Parlament, dar acestea sunt decizii care trebuie să fie luate de Guvernul şi Parlamentul din România", a precizat ambasadorul Marii Britanii. 

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA şi doar 45 voturi "pentru", 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.