Evenimentul Zilei > Actualitate > Amazon dă marea lovitură. James Bond are o nouă casă, în schimbul unei sume colosale
Amazon dă marea lovitură. James Bond are o nouă casă, în schimbul unei sume colosale

Amazon dă marea lovitură. James Bond are o nouă casă, în schimbul unei sume colosale

James Bond are o nouă casă dup ce Amazon și MGM au anunțat un acord de fuziune definitiv de vânzare. Amazon va achiziționa MGM pentru suma de 8,45 miliarde de dolari.

MGM are o istorie de aproximativ un secol de realizare de film şi completează Amazon Studios, care este concentrată pe producţia de programe de televiziune, au transmis companiile. Mai mult, Amazon va ajuta „la conservarea moştenirii şi catalogului de filme MGM” şi va oferi clienţilor acces mai mare la aceste lucrări existente.

MGM, fondată în 1924, completează Amazon Studios, care s-a concentrat în primul rând pe producția de programe TV, au spus companiile. Amazon va ajuta la „conservarea patrimoniului MGM și a catalogului de filme” și va oferi clienților un acces mai mare la aceste lucrări existente, au spus companiile.

Metro-Goldwyn-Mayer este studioul din spatele „Pink Panther”, „Rocky” şi francizei „James Bond”

Pentru Amazon, accesarea MGM – care are peste 4.000 de filme și 17.000 de emisiuni TV în catalogul său – este o modalitate de a supraîncărca serviciul Prime Video cu o serie de proprietăți de divertisment bine cunoscute. În plus, Amazon anticipează posibilitatea de a intra în proprietățile Metro-Goldwyn-Mayer, cum ar fi Pink Panther, Rocky și, da, francizele 007 pentru originalele noi.

„Adevărata valoare financiară din spatele acestei înțelegeri este tezaurul (proprietății intelectuale) din catalogul pe care intenționăm să îl reinventăm și să-l dezvoltăm împreună cu echipa talentată a MGM”, a declarat Mike Hopkins, vicepreședinte senior al Prime Video și Amazon Studios, anunțând intelegerea. „Este foarte interesant și oferă atâtea oportunități pentru povestiri de înaltă calitate”.

Producțiile MGM au câștigat în mod colectiv peste 180 de premii Oscar și 100 Emmy

Acordul MGM este cea de-a doua cea mai mare achiziție Amazon, în spatele achiziției de 13,7 miliarde de dolari a Whole Foods în 2017.

Kevin Ulrich, președintele MGM care a lucrat cu Hopkins pentru a descurca detaliile înțelegerii, a declarat: „Sunt foarte mândru că Leul MGM, care a evocat de-a ungul timpului în Epoca de Aur a Hollywoodului, își va continua istoria”,

Potrivit variety, printre titlurile de film pe care Hopkins le-a enumerat în anunțarea acordului MGM se numără „12 Angry Men”, „Basic Instinct”, „Creed” și „Rocky”, „Legal Blonde”, „Moonstruck”, „Poltergeist”, „Raging Bull”, „Robocop”, „Tăcerea mielilor”, „Stargate”, „Thelma și Louise”, „Tomb Raider”, „The Magnificent Seven”, „The Pink Panther”, „The Thomas Crown Affair” – și, desigur, seria James Bond. Pe frontul televizorului, executivul Amazon a citat „Fargo”, „The Handmaid’s Tale” și „Vikings”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: