Artistul Florin Chilian a descoperit că piesa cu care Trăistariu a obţinut locul 2 în selecţia din 2017, a fost refuzată în concurs, în urmă cu un an, când era cântată de Rucsy, fosta protejată a lui Costi Ioniţă. În plus, el susține că „Yodel it”, interpretată de Alex Florea și Ilinca, a ajuns să ne reprezinte la Kiev în urma unei manevre a organizatorilor.


FOTO: Mihai Trăistariu„Există înregistrări cu aranjamentul”

Chilian tună şi fulgeră pe internet, după ce nu a prins un loc în finala Eurovision. „Vai steaua noastră cu profesioniștii din Televiziunea Română! Probabil că se tem foarte tare dacă dau vina pe compozitori și pe copiii care cântă, când de fapt este numai responsabilitatea lor. Au și dreptate să se teamă, nu sunt singurul care a vorbit deja cu avocații pentru a le face plângeri penale pentru furt, dar nu numai. Se pare că există înregistrări cu facerea aranjamentului în ceea ce privește piesa aceasta. În locul TVR și eu m-aș teme. E caz de închisoare. Muzica originală, nedifuzată niciodată, pe niciun suport-acesta este propriul regulament de concurs al TVR. Dacă n-ar fi urmărit un interes meschin și jenant, piesa asta (n.r. „Yodel it!”) nici nu ar fi trebuit să fie luată în seamă! Bine că acum a ajuns pe locul doi o piesă care anul trecut nu a trecut nici de desfacerea plicurilor. Profesioniști desăvârșiți la TVR. Din câte știu eu, piesa a fost refuzată de către elvețieni pentru a-i reprezenta la Eurovision. Poate mă înșel, nu știu sigur, însă dacă-i așa, iar devenim groapa de gunoi a Europei și ne-o facem drapel. Pe ea, pe groapă de gunoi. Trist, extrem de trist. Perfect românește”, notează artistul.Urmează judecata

De asemenea, el arată că TVR nu şi-ar fi respectat propriul regulament. Cântăreţul a decis să meargă în instanță. „Plângere penală pentru furtul celor 200 de lei, cât m-a costat înscrierea în concurs. TVR-ul nu a respectat propriul regulament și punct. La puşcărie”!.

Ce spune regulamentul

Cântăreţul a publicat și o parte din regulamentul Eurovision, care prevede că piesele înscrise în concurs trebuie să nu fie cunoscute publicului, aşa cum s-ar fi întâmplat cu piesa lui Trăistariu. Regulamentul este strict şi nu lasă loc de interpretări. „b) Declarație semnată pe propria răspundere, potrivit modelului din Anexa nr.1 la prezentul Regulament, prin care autorul își asumă responsabilitatea că piesa înscrisă în concurs nu a fost adusă la cunoștință publicului în condițiile prevăzute la art.2.7 din prezentul Regulament în tot sau în parte, prin intermediul vreunui suport audio sau video, prin intermediul radiodifuzărilor pe vreun canal de radio sau televiziune public sau privat, național sau local, prin intermediul internetului și nici prin intermediul vreunei reprezentații publice (inclusiv concerte) din România sau din străinătate, indiferent dacă a fost înregistrată sau nu oficial pe vreun suport magnetic sau digital și în nicio altă formă de comunicare publică precum și faptul că piesa/melodia nu a fost lansată comercial și/ sau interpretată public (integral sau parțial) înainte de 1 septembrie 2016, este o creație originală și nu afectează drepturile deținute de terți.”

Te-ar putea interesa și: