Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu : “PSD-ul este un adversar al dezvoltării României”. PNL și-a prezentat, la Constanța, candidații la alegerile locale
Alina Gorghiu : “PSD-ul este un adversar al dezvoltării României”. PNL și-a prezentat, la Constanța, candidații la alegerile locale

Alina Gorghiu : “PSD-ul este un adversar al dezvoltării României”. PNL și-a prezentat, la Constanța, candidații la alegerile locale

Aproape 2000 de aleși ai PNL din țară, primari, viceprimari, consilieri, precum și membri importați ai conducerii partidului au fost prezenți, timp de două zile, la Constanța pentru a praticipa la Liga Aleșilor Locali. Punctul culminant al evenimentului politic a fost lansarea, în această după amaiză, a candidaților PNL la alegerile locale din 5 iunie.

Sala Sporturilor din Constanța, păzită de impresionante forțe de ordine, a adunat fix 1800 de persoane, așa cum a permis ISU Dobrogea, deși solicitarea liberalilor fusese de peste 4000 de participanți. Pe scenă, pe lângă liderii Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au urcat, amestecați,  candidații PNL la alegerile locale din toată țara. În sală, poate din reflex, foștii PDL-iști s-au așezat în grupuri separate de vechii PNL-iști.

Evenimentul politic, destul de sobru, fără exagerări, fără stegulețe, fără scandări. Doar la tribuna II, mai mulți pensionari săreau în ochi, fluturând, liniștiți, pancarte cu numele candidatului la primăria Constanța, Vergil Chițac. Lipsea numele candidatului la șefia Consiliului Județean, deputatul Gheorghe Dragomir. Oamenii nu prea sunt vorbăreți. Cuvântul de ordine e "prudența", listele pentru alegeri nu sunt încă bătute în cuie și liberalii, pretendenți la un loc eligibil, nu vor să-și supere șefii. Așa că, ascultă cuvântările de pe scenă sau își fac de lucru cu telefoanele mobile.

Principalul adversar la alegeri este, evident, PSD-ul. “Suntem în județul în care am rezistat în opoziție și venim cu cea mai bună echipă din ultimii 25 de ani, sunt oameni care au rezistat tentațiiilor. Iar pentru primărie avem un om puternic, cinstit, Vergil Chițac, care va aduce schimbarea în Constanța”, începe gazda, deputatul PNL de Constanța, Gheorghe Dragomir, desemnat să candideze la șefia CJ Constanța. Iar amiralul in rezervă, Vergil Chițac, vrea “să-i convingem pe constănțeni să ia orașul în mâinile lor și fiți convinși că în seara de 5 iunie vom întoarce pagina și vom scrie pe ea normalitate, bun simț, prosperitate și respect. Aveți încredere”.

Ludovic Orban ridică sala în picioare. În numai două minute. “Astăzi dăm semnalul începerii campaniei electorale. Este de fapt o bătălie cu un adversar de care nu am auzit nimic până astăzi. Ne luptăm în această campanie electorală cu PSD care înseamnă sărăcie, minciună, corupție, nesimțire, dezinformare . Trebuie să invingem acest partid care și-a bătut joc de România. În toată țara orașele conduse de PSD înseamnă sărăcie. Avem obligația de a câștiga aceste alegeri pentru acești oameni de care și-a bătut joc, de 25 ani, acest partid al minciunii, corupției și dezinformării. Vreau să aud de la voi un strigăt de luptă, izbândă!.

Cătălin Predoiu vorbește despre fuziunea nefinalizată a PNL. Se ia de guvernul tehnocrat. Primește aplauze. Bineînțeles că liberalii vor trebui să-și asume  viitorul politic al nației. “Cred că încet, încet, vedem că există limite în ceea ce înseamnă tehnocrație. Guvernarea  fără factor politic e ca o bicicletă fără lanț. Pedalezi, dar nu se mișcă. Deci noi trebuie să dăm țării un guvern politic și pentru asta trebuie să câștigăm aceste alegerile”. PSD-ul poate fi învins, deși este un adversar dificil. “Anul trecut, Klaus Iohannis i-a surclasat, și o să-i mai surclasăm odată, rămânând împreună cu Klaus Iohannis, rămânând împreună și luptând cu PSD-ul. Dacă ne organizăm și continuăm fuziunea, vom învinge”.

Când îi vine rândul, Alina Gorghiu, lămurește din capul locului că “împreună cu Vasile Blaga conduc un partid cu atitudine”, insuflându-le celor din sală certitudinea că  “pe data de 6 iunie veți fi atât de mulți primari, viceprimari, consilieri locali, județeni, președinți CJ, încât în România va trebuii să reinventăm ideea de opoziție”. Oamenii ar trebui să înțeleagă faptul că  “PSD e un adversar al dezvoltării României și atunci  vor înțelege de ce în Ardeal e o Românie, altfel”. PSD mai trebuie să priceapă că “fuziunea PNL este ireversibilă”. Alina Gorghiu se teme însă că “alegerile pentru primari ar putea fi,și în acest an, un meci cu o singură repriză. Eu încă mai sper că vor fi două”.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, care a vorbit la final, i-a cam tras de ciuf  pe superprudenții  candidați constănțeni. “Avem, aici, doi candidați de primă mână, dar veți câștiga, domnilor, dacă în fiecare zi, fără fereală, veți spune că aici PSD-ul are un nume, și-l cheamă Făgădău, să nu vă fie rușine dle Gheorghe Dragomir. Și-l cheamă, cum l-a chemat pe acela.. Mazăre, și îl cheamă Nicușor, și atunci veți câștiga. Asta înseamnă bătălie electorală”. Vasile Blaga a mai rugat liderii organizațiilor PNL să încurajeze persoanele care sprijină, acum, candidații la locale.

În toamnă, persoanele care au susținut candidații, ar trebuie puse pe listele parlamentare sau în forurile de decizie. “Să învățăm și noi din greșelile pe care le-am  făcut pe  fiecare aripioară care constituie marele PNL. Nu vin nevestele și amantele cu alții de acasă. După ce ne va fi bine. Stiți cum e, ca la prezindențiale. Puțini am fost, mulți am rămas, după victorie. Ori lucrurile astea nu trebuie să se mai întâmple în partid”, a punctat  Vasile Blaga, în aplauzele liberalilor din Sala Sporturilor. "Verde înrourat", cântat cu foc de foștii PDL-iști și selfiurile cu Ludovic Orban și Alina Gorghiu, au încheiat lansarea candidaților PNL, “bătuți în cuie”, la alegerile locale 2016.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.