Acesta este alimentul anti-îmbătrânire. Nu consumați mai mult de 30 de grame pe zi, nutriționiștii explică de ce
- Ionel Sclavone
- 17 octombrie 2021, 05:20
Acesta este alimentul anti-îmbătrânire. Nu consumați mai mult de 30 de grame pe zi, nutriționiștii explică de ce
Conform specialiștilor, ciocolata neagră este un antioxidant foarte care are efecte benefice asupra sănătății omului. Astfel acest aliment încetinește procesul de ȋmbătrînire și previne apariția mai multor boli. De altfel, boabele de cacao, din care este produsă ciocolata neagră, erau foarte apreciate de vechii locuitori ai continentului sud-american. Aceștia își prețuiau averea în boabe de cacao, pe care le considerau adevărate delicatese. Din America de Sud, boabele de cacao și produsele derivate din acestea au ajuns și în Europa.
Medicii nutriționiști recomandă consumul de ciocolată neagră, produsă doar din grăsimea extrasă din untul de cacao și partea neagră, foarte aromată, din boabele de cacao. Partea neagră a boabelor de cacao păstrează multe dintre proprietățile active ale acestor boabe. Aici intră toate sortimentele de ciocolată în care cacao (unt de cacao + pudră inchisă la culoare) este minimum de 70%.
Specialiștii recomandă ca ciocolata neagră să nu fie consumată în doze mai mari de 30 de grame pe zi. Peste această cantitate, crește riscul de ȋngrăşare, după cum relatează site-ul topremediinaturiste.ro.
Consumul de ciocolată ține departe bolile de inimă
Consumul de ciocolată neagră ține sub control hipertensiunea și alte afecțiuni cardiace. Acest produs determină organismul să pună în circulația sanguină substanțe care determină musculatura netedă a vaselor de sînge să se dilate și aduce după sine scăderea tensiunii arteriale.
Astfel, specialiștii recomandă consumul a 1-2 pătrățele (7-14 g ciocolată neagră) care să fie consumate odată. Iar efectul benefic apare după aproximativ o oră – o oră și jumătate după ingerare și durează în jur de 120 - 180 de minute.
Ciocolata neagră previne riscul de infarct și accidentul vascular, riscul producerii acestor afecțiuni fiind mai ridicat în timpu anotimpului de iarnă. Aceasta din cauză că temperaturile scad brusc, iar vasele de sînge se contract. Capacitatea inimii de a pompa sînge în corp este mult îngreunată. Apare, astfel, întreruperea irigării cu sînge a unei părți a creierului, favorizată și de creșterea vîscozității sîngelui, generată de frig.