Alimentul care nu se aruncă după ce a expirat. Este bun și după trei săptămâni

Alimentul care nu se aruncă după ce a expirat. Este bun și după trei săptămâni Sursa foto: Arhiva EVZ

Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile iaurtului, unul dintre produsele lactate preferate de români. De altfel, nutriționistul a explicat că acest produs poate fi mâncat inclusiv după ce termenul de valabilitate a fost depășit.

Mihaela Bilic, despre beneficiile iaurtului

Mulți români sunt extrem de precauți în ceea ce privește termenul de expirare al alimentelor. Deseori, chiar dacă unele produse nu au depășit data limită de valabilitate, consumatorii o aruncă fără ezitare. Cu toate acestea, există un produs care poate fi consumat chiar și după 3 săptămâni de la expirare, susține nutriționistul Mihaela Bilic.

Iaurt

Iaurt. Sursa foto: Fortyforks | Dreamstime.com

„Un anumit aliment poate fi mâncat fără probleme și după ce a expirat, fără să ne îmbolnăvim. Chiar producătorii dau asigurări că banalul iaurt poate fi consumat după expirare. În ciuda faptului că are o dată de expirare, nu mulți sunt cei care știu că iaurtul nu trebuie să ajungă la tomberon dacă nu a fost consumat.Produsul este bun pentru consum chiar și încă 3 săptămâni.”, a explicat specialistul.

Aspectele pe care consumatorii ar trebui să le urmărească

Cu toate că iaurtul expirat ar putea fi consumat fără probleme, totuși, consumatorii trebuie să fie atenți la câteva aspecte. În primul rând, produsul ar trebui să fie sigilat pentru a putea fi consumat și după depășirea termenului de valabilitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, consumatorii trebuie să verifice dacă iaurtul și-a schimbat consistența și mirosul. În cazul în care acesta devine lichid, cu un miros înțepător, produsul nu este sigur pentru consum.

MIhaela Bilic

sursă foto: Arhiva EvZ

Mihaela Bilic îi îndeamnă pe români să își prepare iaurtul cu fructe în casă

Rafturile supermarketurilor sunt pline de diverse tipuri de iaurturi cu fructe. De la variante care conțin cereale și fructe uscate, până la cele cu fulgi de ciocolată, toate sunt cumpărate inclusiv pentru cei mici. Majoritatea dintre acestea conțin zahăr dar și alți aditivi alimentari.  Din acest motiv, Mihaela Bilic le recomandă românilor să își prepare iaurtul cu fructe în casă.

De altfel, nutriționistul le-a recomandat urmăritorilor din mediul online să adauge fructe uscate în iaurtul natural.

„Care este ce mai bună variantă de iaurt cu fructe? Aia pe care o faci tu, din iaurt și fructe. Ce se întâmplă cu niște prune uscate pe care le uiți două zile în iaurt? Haideți că vă arăt eu…Nu are nevoie de niciun strop de zahăr și culmea, ajută și la constipație. Este un desert natural. A meritat”, spunea specialistul.

Opinia medicului nutriționist este susținută și de o serie de teste de laborator. Acestea au arătat că iaurtul este sigur pentru consum chiar și după 3 saptamâni de la expirare.