Alianță surpriză pentru Moldova. Igor Dodon îi propune lui Vladimir Voronin o coaliție de centru-stânga

Alianță surpriză pentru Moldova. Igor Dodon îi propune lui Vladimir Voronin o coaliție de centru-stânga

Foștii președinți ai Republicii Moldova, Igor Dodon și Vladimir Voronin și-ar putea da mâna ca să înființeze un bloc electoral de centru-stânga cu care să participe la alegerile anticipate din 11 iulie.

Alianță neașteptată pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate ce urmează să aibă loc în Republica Moldova, pe 11 iulie. Formațiunile foștilor președinți ai țării, Igor Dodon și Vldimir Voronin, de orientare socialistă, respectiv comunistă și-ar putea da mâna într-o coaliție de centru-stânga.

Propunerea a venit din partea lui Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), care se află într-o vizită privată în Belarus. Fostul președinte Igor Dodon i-a transmis un mesaj lui Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor Moldoveni.

Dodon i-a propus lui Voronin să-și unească forțele pentru viitorul scrutin electoral. Cele două partide s-ar putea alia într-un bloc electoral de centru-stânga care să dea liste comune la alegerile anticipate anunțate pentru 11 iulie, relatează vineri Agora.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Socialiștii sunt pregătiți pentru alegeri

Totodată, Dodon a spus că săptămâna viitoare PSRM se va înregistra la Comisia Electorală Centrală de la Chişinău fie ca bloc electoral, fie ca formaţiune separată.

„Noi suntem gata să facem acest lucru, trebuie să lăsăm totul în trecut. Voronin a vorbit mult de rău despre mine, ei (comuniştii) ne-au criticat, noi i-am criticat, dar când este vorba despre interesele statului, interesele populaţiei, hai să lăsăm totul de o parte şi să salvăm ţara!”, a spus fostul președinte Igor Dodon.

El a părăsit Partidul Comunist, condus de Vladimir Voronin, în urmă cu zece ani, în 2011, şi s-a alăturat împreună cu alţi deputaţi comunişti, între care fostul premier Zinaida Greceanîi, Partidului Socialist.

Igor Dodon, un apropiat al Rusiei și al președintelui Putin

Igor Dodon este cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Rusia și s-a declarat încrezător în victoria PSRM la viitoarele alegeri parlamentare anticipate.

„În orice caz, săptămâna viitoare vom merge să ne înregistrăm la alegeri. Sunt două variante - fie bloc electoral cu comuniştii, fie ca formaţiune separată. Vom face tot posibilul să câştigăm următoarele alegeri parlamentare”, a afirmat fostul președinte,

Dodon a adăugat că în cei 30 de ani de când Republica Moldova şi-a obţinut independenţa, forţele de stânga au ieşit de fiecare dată pe primul loc la toate scrutinurile de alegeri.

Igor Dodon se află într-o vizită privată în Republica Belarus. El este însoțit de o delegaţie de deputaţi, în frunte cu preşedinta legislativului moldovean recent dizolvat, Zinaida Greceanîi.