Alexandru Muraru cere Parchetului să conteste întreruperea pedepsei colonelului Tudor Stănică

Alexandru Muraru cere Parchetului să conteste întreruperea pedepsei colonelului Tudor Stănică Andrei Muraru. Sursa: Arhiva EVZ

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, a cerut duminică Parchetului General să conteste „imediat” decizia de întrerupere a pedepsei colonelului Tudor Stănică, fostul șef al Direcției de Cercetare Penală a Miliției comuniste și „unul dintre principalii vinovați pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu”.

Deputatul Alexandru Muraru spune că vrea să aducă în atenția publică şi a instituţiilor statului o situaţie gravă şi revoltătoare care afectează profund încrederea cetăţenilor în justiţia din ţara noastră.

Colonelul Tudor Stănică, fostul şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei comuniste şi unul dintre principalii vinovaţi pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, beneficiază de o întrerupere a pedepsei de zece ani de închisoare pentru a 20-a oară consecutiv”, a declarat Muraru.

Alexandru Muraru solicită intervenția Parchetului în cazul lui Tudor Stănică

Potrivit lui Alexandru Muraru, această situație care durează de 20 de ani, ridică semne de întrebare serioase cu privire la funcţionarea sistemului nostru judiciar

Ne puteți urmări și pe Google News

„În lumina faptelor prezentate, solicit Parchetului General să conteste imediat decizia de întrerupere a pedepsei din 16 ianuarie 2023, dată de Curtea de Apel Bucureşti. Este inadmisibil ca un individ condamnat pentru crime atât de grave să fie, practic, amnistiat de la justiţie, invocând afecţiuni medicale, în timp ce victimele şi familiile acestora suferă”, a declarat Muraru.

Deputatul PNL a subliniat că această situație „este la fel de revoltătoare” ca și cazul recent al ofițerilor de Securitate, Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș, care au fost achitați definitiv, și că aceasta reflectă o problemă sistemică în justiția românească.

Deputatul a mai făcut apel la toate instituţiile responsabile să acţioneze cu fermitate şi transparenţă în acest caz și menționează că justiţia trebuie să fie egală pentru toţi, indiferent de rang sau poziţie, iar cei vinovaţi de crime împotriva umanităţii trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Justiţia trebuie să fie egală pentru toţi, indiferent de rang sau poziţie, iar cei vinovaţi de crime împotriva umanităţii trebuie să răspundă pentru faptele lor. Nu putem permite ca astfel de cazuri să rămână nerezolvate şi să submineze încrederea în statul de drept. În încheiere, îmi exprim solidaritatea cu familia disidentuluiGheorghe Ursu şi cu toţi cei care au suferit din cauza regimului comunist”, a mai spus acesta.