Contractul pe care il are cu echipa din Marea Britanie ii va oferi posibilitatea de a lua parte la cinci etape de campionat, fiecare dintre acestea avand cate trei curse. Monopostul pe care il va conduce are un sasiu monococa din fibra de carbon construit de producatorul Francez Mygale, echipat cu motor Ford EcoBoost de 1.6 l ce dezvolta maximul permis de 160 CP.
Alexandra vizeaza inscrierea in campionatul Britanic inca de anul trecut, insa lipsa sponsorilor a tinut-o departe de pista timp de aproape 18 luni. In pregatirea pentru intoarcerea in competitie Alexandra a participat la cinci sesiuni de teste la Silverstone, Snetterton, Rockingham si Brands Hatch, ce au avut loc in cursul saptamanilor trecute. Alexandra va continua sa isi imbunatateasca performantele in acest weekend, cu ocazia celor trei curse ale etapei de la Snetterton, principalul obiectiv fiind acela de a marca trei clasari solide.

Alexandra Marinescu: “Sunt bucuroasa ca am semnat acest contract si de abia astept prima cursa din acest weekend. Testele au decurs bine si nu a durat foarte mult pana cand am redevenit rapida pe circuit, asa cum am crezut initial ca se va intampla din cauza faptului ca am stat departe de curse timp de aproape 18 luni. Stiam ca nu va fi atat de usor incat sa ma urc in masina si sa imi gasesc imediat ritmul, dar consider ca timpii pe care am reusit sa ii obtin in teste sunt incurajatori atunci cand tinem cont si de experienta pe care o am cu monoposturile. Cred ca am reusit sa stabilesc si o legatura buna cu echipa intr-un timp scurt, ceea ce este extrem de important. Echipa mi-a oferit tot sprijinul si mi-a dat o masina competitiva, ceea ce imi da incredere pentru primul weekend competitional. Sunt constienta ca nu voi lupta pentru victorii in aceasta jumatate de sezon pentru ca acesta ar fi un obiectiv ireal la momentul de fata. Ceea ce urmaresc este sa imi imbunatatesc performanta in cursa si sa ajung in postura in care sa fiu in masura sa lupt pentru pozitii la mijlocul clasamentului. Daca vom ajunge aici pana la finalul sezonului, consider ca am facut o treaba excelenta.”

Echipa Richardson Racing a participat la doua sezoane de Formula 4 in 2014 si 2015, insa si-a petrecut prima jumatate din acest sezon evaluand potentiali piloti, unul dintre acestia fiind chiar Alexandra.

Gwyn Richardson (Manager Richardson Racing): „Alexandra a avut doar cinci zile de teste in care sa incerce sa isi ajunga din urma rivalii, ce alearga deja de jumatate de sezon
si au facut pe deasupra si numeroase teste. Suntem impresionati de ce a reusit sa faca
pana acum, avand in vedere experienta ei anterioara. Inca invata si este practic o activitate in desfasurare, insa Alexandra a condus foarte bine in teste si a demonstrat cat este de talentata. Ritmul ei a fost unul bun raportat la timpii pe care i-au realizat pilotii cu mai multa experienta decat ea. Cu toate ca Snetterton va fi un circuit dificil pentru debut, suntem convinsi ca va fi competitiva. Suntem realisti in privinta provocarilor care ne asteapta, dar nu avem niciun dubiu ca odata ce va acumula experienta va reusi sa avanseze in clasament.”

Cea de a doua jumatate a Campionatului Britanic de Formula 4 din acest an va include
urmatoarele etape: 30-31 July (Snetterton, Norfolk), 13-14 August (Knockhill, Fife), 27-28
August (Rockingham, Northants), 17-18 September (Silverstone, Northants), 1-2 October (Brands Hatch, Kent).

Pilotul roman a debutat in Formula 4 in 2015, cand pentru prima data a fost permisa participarea in campionat a pilotilor in varsta de 15 ani, ca urmare a unor modificari in regulamentul competitiei. Alexandra a alergat in doua sesiuni de teste in MSA Formula la Brands Hatch cu echipele Virtuosi (Russian Time) si Richardson Racing. Ea a participat si intr-o sesiune de antrenamente cu ocazia primei runde din Campinatului Britanic de Formula 4 din 2015 de la Brands Hatch, cu echipa Falcon Motorsport.