Alex Bodi și asociații internaționali, acuzați că au dat țeapă mondială cu criptomonede. Cum ”s-au evaporat” 400 de tone de aur

Alex Bodi și asociații internaționali, acuzați că au dat țeapă mondială cu criptomonede. Cum ”s-au evaporat” 400 de tone de aur

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu, Alex Bodi, s-a afișat și s-a prezentat permanent ca un om bogat. A povestit mereu că provine dintr-o familie modestă din Mediaș și că i-a mers greu până să înceapă să facă bani. Apoi, a făcut o avere fabuloasă. Evz a aflat de unde provine cea mai mare parte a banilor lui Alex Bodi.

Bodi e deținător al unei colecții de mașini de lux, printre care un SUC Lamborghini Urus, Lamborghini Aventador SV, Ferrari Pista 488, un Mercedes-AMG G 63 cu V8, dar și are un avion privat.

Judecat acum într-un dosar de proxenetism, Bodi și-a ”prezentat” public modul de proveniență al sumelor uriașe de bani pe care le-a rulat. A vorbit despre firma Voica&Bodi SRL, în Spania, la care este administrator și asociat cu un prieten. Această companie se ocupă cu „exploatarea spațiilor comerciale de agrement, de catering și de afaceri de toate tipurile-alte tipuri de cazare”. A vorbit și despre faptul că a cumpărat cel mai mare hotel din orașul său natal, Mediaș. Și a pomenit de mai multe ori și despre afacerea internațională ”cu criptomonede”, despre care EVZ v-a oferit amănunte în articolul anterior.

Harald Seiz

Compania Karatbars a fost fondată de senatorul german Harald Seiz, căruia i s-au alăturat ulterior afaceristul croat Josip Heit și pe românul Alex Bodi prin firma Gazella Corporate Capital .

Ne puteți urmări și pe Google News

Tiparul Ponzi

O schemă Ponzi bună, spun experții. (Schemă Ponzi este o operațiune investițională frauduloasă ce implică plata unor profituri deosebit de mari unor investitori de pe urma unor fonduri investite de alte persoane și nu de pe urma veniturilor pe care afacerea le-a generat în realitate. Acest sistem piramidal a primit numele de la Charles Ponzi, care prin anii 20 a înșelat mii de cetățeni din New England convingându-i să investească într-o schemă de speculații cu mărci poștale)

Urmând tiparul, Karatbars, respective Herald Seiz, Josip Heit și Alex Bodi au promis ceva extraordinar: să revoluționeze sistemul de plăți cu puterea blockchain-ului și să asigure „aur sigur” pentru oameni ca vehicul de investiții.

Harald Seiz și Josip Heit

Karatbars & Gold Standard Bank a promis un comision atractiv de 40% afiliaților lor. Pe lângă asta, au promis și diverse comisioane suplimentare care le-ar oferi oamenilor „venit pasiv rezidual” – visul de independență financiară al tuturor.

Ziua Aurului, începutul sfârșitului

Pentru a atrage cât mai mulți ”investitori”, compania a anunțat un mega-eveniment special numit „Ziua Independenței Aurului” care urma să aibă loc pe 4 iulie 2019, în Bellagio, Las Vegas – în timpul căruia oamenii își puteau schimba monedele KBC cu aur fizic real.

La o rată nebunească de 100 KBC = 1 g de aur (asigurând o rentabilitate de 40X a investiției, în esență).

”Acest lucru înseamnă o rentabilitate instantanee de 24 ori a investiției dvs.!” spuneau reprezentanții companiei.

1 monedă KBC valora în jur de 2 cenți la acea vreme, ceea ce înseamnă că 100 de monede KBC valorau 2 USD și 1 gram de aur valora în jur de 48 USD. Acest lucru a fost de fapt garantat personal de CEO-ul Karatbars, Harald Seiz.

Niciun gram de aur!

Dar, desigur, evenimentul Gold Independence al lui Karatbars a eșuat complet. Potrivit investitorilor și altor surse, nimeni de la eveniment nu a putut să-și schimbe monedele KBC cu aur. Investitorii au fost cu adevărat supărați și furioși, iar prețul KBC a scăzut brusc.

Compania a încercat să remedieze situația prin lansarea unui videoclip în care croatul Josip Heit, președintele consiliului de administrație, a încercat să explice ce s-a întâmplat. Din păcate, Josip le-a spus practic investitorilor că au înțeles greșit evenimentul și că ar trebui să aștepte până în octombrie pentru a-și schimba efectiv KBC-ul cu aur real.

Un alt videoclip lansat de companie l-a prezentat pe CEO, Harald Seiz, spunând practic că moneda KBC nu are valoare în acest moment, deoarece nu au afaceri cu ei și monedele vor avea valoare abia după septembrie…

Declin și prăbușire

După toată controversa din jurul Karatbars, compania a început să piardă mult sprijin din partea platformelor media populare blockchain care le-au susținut cândva.

Cointelegraph, de exemplu, a șters toate postările plătite despre Karatbars afirmând că: „Acest articol sponsorizat a fost eliminat din cauza nerespectării politicilor interne ale Cointelegraph. Ne cerem scuze pentru următoarea situație.”

În mod similar, CNN și-a șters, de asemenea, toate postările plătite despre Karatbars, cu toate acestea, au refuzat să comenteze de ce. Potrivit CryptoBriefing, au șters postările imediat după ce Coindesk a lansat articolul despre autoritățile de reglementare din Florida care investighează Karatbars. Andras M Antonopoulos, un avocat greco-britanic al Bitcoin și gazda podcastului „Let’s Talk Bitcoin”, a avertizat investitorii despre Karatbars în urmă cu un an și a postat recent pe Twitter că este trist să văd că are dreptate.

Avertismente publice: o schemă piramidală!

Platformele populare de clasare a criptomonedelor precum Coingecko și CoinMarketCap au emis ambele avertismente publice despre Karatbars. „Am primit rapoarte că Karatgold este afiliată la Karatbars. Vă rugăm să consultați declarația Autorității Olandeze pentru Piețele Financiare (AFM) și să efectuați propria dvs. diligență.’ Afirmă avertismentul oficial al CoinMarketCap.

În plus, investigația Coindesk a dezvăluit că autoritățile de reglementare atât din Țările de Jos, cât și din Namibia au emis avertismente publice similare cu privire la Karatbars, cel din urmă numind literalmente compania o schemă piramidală.

Katarbars, proces pierdut în Germania

Karatbars a încercat să scape de toate acuzațiile dând vina pe consultanțele asociate. Compania a încercat să-i construiască drept țapi ispășitori, dar acest lucru a mers rău, deoarece consultanții angajați de Karatbars au ripostat în instanță și au câștigat.

Instanțele germane au obligat Karatbars să plătească consultanților despăgubiri în valoare de 300.000 de euro.

Presa germană a relalat că fondatorul Harald Seiz a recunoscut în instanță că monedele KBC nu au valoare. Potrivit celui de-al 6-lea Senat civil al Curții Regionale Superioare Koblenz, sub președintele Curții Regionale Superioare, Dr. von Gumpert, „Karatbars nu numai că a argumentat în contradicție cu declarația sa anterioară, ci și a descris jetoanele ca fiind „fără valoare”.

Povestea merge mai departe...

Alex Bodi și Josip Heit

In momentul in care Karatbars s-a rupt, fiind aproape în faliment din cauza numeroaselor procese, Josip Heit, spun sursele EVZ, cu banii încasati din Karatbars, a inventat o dispută (reală, pe bani ) cu Harad Seiz, a "furat" oamenii de vânzari ai Karatbars și a înființat un nou proiect de pesudo-tehnologie, pesudo-cryptovalute denumit G999.

Iar povestea este aceeasi, Josip ”bancher”, pretinde că deține o licență bancară ( Gold Standard Bank ) în insulele Mwali ( Moheli ). Dar printr-un email, Banca Centrala din Mwali  transmis un răspuns ferm: ”Banca” lui Josip este un document imaginar, fals, emis de o entitate falsă despre care se găsesc ușor informatii pe google la secțiunea ” înșelătorii cu licențe bancare imaginare...

Practic, Josip, parterenul și prietenul lui Bodi, a reînviat aceeași poveste de proiect crypto și bancă, banzâdu-se din nou pe licențe imaginare și photoshopuri...

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro