Evenimentul ZileiEconomie66% dintre consumatori sunt la curent cu criptomonedele. Câți au investit deja în serviciile financiare SONDAJ

66% dintre consumatori sunt la curent cu criptomonedele. Câți au investit deja în serviciile financiare SONDAJ

66% dintre consumatori sunt la curent cu criptomonedele. Câți au investit deja în serviciile financiare SONDAJ
Un nou sondaj Coinbase 2021 arată că două treimi dintre consumatori (66% dintre respondenți) sunt deja la curent cu criptomonedele și tot ceea ce presupun acestea. Un procent important dintre subiecții care au luat parte la sondaj și care au spus că sunt familiarizați cu monedele virtuale susțin că au investit deja în ele.

Piața cripto este într-o continuă creștere în Marea Britanie, având în vedere procentul mare de investitori noi și angajamentul ridicat în rândul acestora.

66% dintre consumatori sunt la curent cu criptomonedele

Potrivit unui nou sondaj Coinbase 2021, 66% dintre consumatorii britanici cunosc informații despre monedele virtuale, în timp ce 29% dintre aceștia au recunoscut că au investit deja în criptomonede.

51% dintre consumatorii britanici care dețin criptomonede le-au cumpărat începând cu anul 2019, ceea ce sugerează că această clasă de active a pătruns abia recent în curentul investițional principal.

55% dintre investitori vor să își mărească profiturile

Iar 55% dintre investitorii care dețin deja criptomonede plănuiesc să își mărească plasările de capital în următorul an, ceea ce indică un mediu investițional activ.

Specialiștii din domeniu spun că se așteaptă ca tot mai mulți manageri de investiții tradiționali, precum managerii de averi, să reacționeze la interesul crescând al investitorilor pentru criptomonede prin oferirea de expunere clienților lor în 2022.

Imagine de ansamblu asupra pieței monedelor virtuale

Bursele de criptomonede, precum Coinbase, și platformele de tranzacționare digitală, precum Robinhood, au fost până acum principalii beneficiari ai activității de tranzacționare cripto, care a înregistrat o creștere bruscă.

Cu toate acestea, interesul de a investi în această clasă de active incipientă este transdemografic: 72% dintre persoanele cu averi mari la nivel mondial (HNWI) au cumpărat cripto, potrivit unui sondaj Capgemini din 2021.

Experții financiari spun că estimează că managerii de averi vor urma exemplul unor jucători mari, precum JPMorgan și Morgan Stanley. De asemenea, este de așteptat ca managerii companiilor să ofere expunere criptografiei clienților lor bogați.

Bursele de cripto au, de asemenea, ocazia de a prelua afaceri din acest segment profitabil prin adaptarea ofertelor lor pentru HNWI și prin adăugarea experienței high-touch cu care acești clienți sunt obișnuiți. De exemplu, oferta premium a bursei Coinhako, cu sediul în Singapore, oferă clienților acces la un manager de relații dedicat.


Accesează: