Dezvăluri EVZ. De unde provine averea fabuloasă a lui Alex Bodi. Totul despre o mega-escrocherie de tip piramidal cu lingouri de aur dintr-o mină inexistentă

Dezvăluri EVZ. De unde provine averea fabuloasă a lui Alex Bodi. Totul despre o mega-escrocherie de tip piramidal cu lingouri de aur dintr-o mină inexistentă

Încă înainte de a deveni un personaj arhicunoscut publicului din România prin prisma relației și mai apoi căsniciei cu Bianca Drăgușanu, Alex Bodi s-a făcut remarcat în diverse cercuri grație cheltuielilor, mașinilor sau ținutelor extravagante.

Haine, mașini, ceasuri, locuință de lux, sume uriașe de bani aruncate cu nonșalanță în localuri sau la petreceri de lux, semne că bărbatul deține o avere impresionantă. Nu o dată a apărut întrebarea ...de unde are Bodi – un personaj apărut aproape peste noapte în peisajul bucureștean – asemenea sume de bani.  O dată cu izbucnirea scandalului ”prostituția de lux”, în urma căruia Bodi a fost arestat, părea că a fost găsit și răspunsul: din proxenetism.

Sigur, dar doar o mică parte a fabuloasei averi. Restul banilor provin însă dintr-o aparent mega-afacere, dar care este numită în acest moment de presa occidentală o mega-escrocherie de tip piramidal. Cum era – păstrând proporțiile – jocul de întrajutorare ”Caritas” de la Cluj sau ”Philadelphia” de la Pitești. Dar la altă scară, cu totul altă scară. Mondială. Cu bani mulți, lingouri de aur și criptomonede.

Evz vă prezintă în premieră schema incredibilă prin care românul Bodi, alături de un fost senator german și un afacerist croat a făcut o avere cu adevărat fabuloase într-un interval de timp relativ scurt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Povestea Karatbars. Compania care a susținut că ”va schimba lumea”

Harald Seiz

Compania Karatbars a fost fondată de senatorul german Harald Seiz, cărora i s-au alăturat, printr-un join-venture prin firma Gazella. afaceristul croat Josip Heit și pe românul Alex Bodi. Potrivit informațiilor noastre, Heit a fost cel care ”l-a tras” pe Bodi în afacere, pe cei doi legându-I o veche și strânsă amiciție. Presa din România a relatat chiar că au împărțit într-o vreme un apartament de lux, în valoare de un million și jumătate de euro în capitala României. Relația dintre cei doi datează, se pare, din perioada în care Bodi trăia în Spania și se ocupa cu vânzarea de mașini.

Alex Bodi și Josip Heit

Revenind la cee ace Bodi a descris, în mai multe interviuri, ”afacerea cu criptomonede” la care este asociat și care îi aducea – tot potrivit propriilor declarații – în jur de un million de euro pe an: Karatbars/Gazella, o companie care pretindea că le oferă clienților lingouri de aur pur 999,9% în cantități mici.

Concret, Karatbars International și-a creat propria sa criptomonedă numită KaratGold Coin (KBC). Proiectul a fost propus, potrivit informațiilor noastre, de Josip Heit, la fel si ”logistica”. Moneda digitală a început să se tranzacționeze în iulie 2018 și a fost listată pe câteva burse. A fost prezentată drept o monedă globală, iar fondatorii companiei au susținut că noul lor sistem de plată bazat pe aur va schimba lumea pentru totdeauna.

Karatbars International & Gold Standard Bank susținea că prioritatea sa numărul 1 este să livreze clienților lingouri de aur pur de 999,9%, oferindu-le în același timp cel mai bun serviciu pentru clienți:

„Încrederea clienților noștri este de cea mai mare importanță pentru noi. Ne punem în pielea clienților noștri. Ne mândrim să acționăm rapid cu o comunicare deschisă și să oferim soluții corecte ori de câte ori acestea sunt necesare. Ne străduim să oferim în mod constant cel mai înalt nivel de servicii profesionale pentru clienți.”

Cum s-a desfășurat promovarea Karatbar-urilor?

Harald Seiz și Josip Heit

Karatbars & Gold Standard Bank a avut o strategie complexă de promovare. Aceasta oferea comisioane uriașe afiliaților care ajutau la vânzarea produselor lor și la răspândirea informațiilor despre companie. Karatbars le oferea afiliaților și investitorilor și posibilitatea de a investi în diferite pachete de bonusuri care le permiteau să câștige recompense suplimentare. Era evident, spun acum speciașiștii, că prioritatea Karatbars era să facă publicitate companiei cât mai mult posibil.

Karatbars International & Gold Standard Bank a folosit chiar și tactici populare ale agențiilor de marketing ICO, cum ar fi airdropsul ICO și programele de recompense pentru criptomonede.

Unii dintre cei mai faimoși afiliați ai Karatbars au fost BusinessForHome.org (Ted Nuyten) și Netcoo.com (Andreas Graunke și Jens Landgrebe). Ambii au susținut compania pe tot parcursul anului 2019.

Karatbars a reușit să convingă și câteva dintre cele mai populare platforme de știri blockchain, precum CCN sau Cointelegraph, să facă publicitate produselor și companiei. Karatbars chiar a reușit să determine incluisv Forbes să facă publicitate companiei, prezentînd-o drept una dintre cele mai importante companii blockchain de urmărit în 2019.

”Aur real” dintr-o mina din Madagascar. Inexistentă!

KaratGold nu este doar o criptomonedă, a proclamat Karatbars la momentul lansării. Compania a susținut că noul KBC este recunoscut ca aur real și chair că că este susținut de aur real deținut în seifuri și mine de aur. Concret, Karatbars a afirmat că deține aproximativ 400 de tone de aur care ar proveni din minele din Madagascar, în special mina de aur Fort Dauphin.

Afirmațiile au atras atenția marilor investitori de pe piața criptomonedelor, care au pornit mai multe investigații. CoinDesk,  deținut de Digital Currency Group, un fond de investiții de mai multe miliarde în spațiul criptomonedei, a descoperit că Karatbars International, compania în care Bodi este co-fondator, nu deține de fapt rezervele de aur revendicate.

Investigația făcută de CoinDesk cuprinde și o informare a oficialilor Camerei de Mine din Madagascar, care au răspuns unei solicitări a companiei și care au declarat:  „Regretăm să vă informăm că nu există o mină de aur Fort Dauphin în Madagascar, iar Karatbars nu deține un permis de exploatare în Madagascar.”

CoinDesk a foast una dintre primele companii care a tras un semnal de alarmă susținând că Karatbars International nu este sigur.

Evz deține informații potrivit cărora întreaga poveste cu mina din Magagascar a fost construită de croatul Josip Heit, iar proiectul propus de acesta i-a conferit și statutul de partener în afacere. Au început să apară și informații potrivit cărora raportul de evaluare pentru ” mina de aur Fort Dauphin” era unul fals, copy/paste efectiv de la o altă companie.

Citiți mâine în EVZ care a fost momentul în care a început prăbușirea Karatbars, compania din care Alex Bodi a tras milioane de euro și cum tonele de aur din minele din Magagascar ”s-au evaporat” brusc .

 

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro