Alertă pentru părinți. Ai grijă ce se joacă copilul tău. O poți păți grav

Alertă pentru părinți. Ai grijă ce se joacă copilul tău. O poți păți grav Sursa: Arhiva EVZ

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a depistat mai multe tentative de fraudă online în comunitatea de gaming. Părinții sunt rugați să fie mai atenți la ce se joacă tinerii, dar și la hackerii de pe Internet.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) îi avertizează pe părinți că au găsit mai multe tentative de fraudă online în ultima perioadă care vizează comunitatea de gaming.

„Comunitatea de gaming este vizată în ultimul timp de multiple tentative de fraudă online. Atacatorii copiază identitatea vizuală a unor platforme de gaming cu reputaţie, cum ar fi Steam, creează pagini de tip phishing care arată similar cu cele legitime şi le plasează pe domenii cu denumiri apropiate de original”, au transmis, miercuri, specialiştii DNSC.

Site-urile periculoase pentru tineri

Site-urile frauduloase descoperite sunt:

Ne puteți urmări și pe Google News

steamcommunityxino.[]top (disponibil) steamconmunityn[.]com (indisponibil)

steamcommunulty[.]com (indisponibil)

steamcannunity[.]com (indisponibil)

https://www.sciencealert.com/good-news-there-s-an-effective-way-to-treat-gaming-and-internet-addiction-in-teens?fbclid=IwAR33bP2lILr2pTNv1fPQjVUpxF9_ALZjpnm6LoahDgcUNH2zxne2oSCLW3k

Sursa: arhiva EVZ

steamcommunity-it[.]ru (disponibil)

steamcommnuity[.] (indisponibil)

steamcommmunity[.]ru (disponibil)

steamcomnnmunity[.] (disponibil)

steamcommunltty[.]ru (disponibil)

DNSC i-a rugat pe părinți să fie atenți la mai multe aspecte:

Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri şi verificaţi mereu în browser-ul de internet că vă aflaţi pe site-ul legitim!

Evitaţi accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.

Verificaţi de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.

Dependența de jocurile pe calculator

O altă problemă este că jocurile pe calculator provoacă dependență. Psihologii spun că tinerii trăiesc într-o realitate virtuală nesănătoasă, iar ei pot dezvolta o personalitate deviantă, dominată de tipul de jocuri preferate și în același timp au de regulă serioase probleme psiho-somatice și anumite ticuri fizice sau verbale.

Adulții nu trebuie să își lase micuții să petreacă foarte mult timp în fața calculatorului și nici să intre pe site-uri violente, potrivit News.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost găsit decedat, ţinând încă în mână maneta de joc. Acesta a jucat fără oprire întreaga noapte. Trupul neînsuflețit a fost descoperit chiar de colegul de joc. Acesta la miezul nopții plecase la culcare, lăsându-l pe Shanks să joace în continuare. La 11 ore mai distanță, când s-a trezit, prietenul lui l-a găsit mort pe canapea, „încă ținând în mână controlerul”.