Alertă pe scena politică: se va scinda PNL? Vechiul PDL "nășește" explozia mămăligii. VIDEO

Alertă pe scena politică: se va scinda PNL? Vechiul PDL "nășește" explozia mămăligii. VIDEO

Liberalii trăiesc într-o bulă proprie: autism și grandomanie. Dacă acum ceva ani candidau Crin Antonescu și Călin Popescu-Tăriceanu la șefia partidului istoric, acum se confruntă Orban, care se compară nonșalant cu galacticul Ronaldo, respectiv premieul Cîțu, care ne-a îndatorat copiii și nepoții prin dobânzi istorice. Însă la baza crizei există o criză și mai acută.

Jurnalistul și scriitorul Octavian Hoandră a comentat, la invitația moderatorului Mirel Curea, contextul prin care PNL a ajuns în pragul imploziei. E o criză apărută pe fundalul degradării generale a nivelului politicii autohtone și al tăcerii românilor. "Atât de jos s-a ajuns că ți-e absolut greață. PNL va ajunge la scindare, vechiul PDL nu a intrat niciodată în PNL. Niciodată nu s-a întâmplat fuziunea și acum explodează".

Un alt aspect relevant este complicitatea liberalilor: au știut toți că Orban tratează pe blat ca să ajungă președinte al Camerei Deputaților și le-a luat 8 luni să proceseze. "Sunt o mare de trădători cu toții", a conchis jurnalistul clujean.

"Ni se spun bancuri cu noi în timp ce suntem furați"

Criza e accentuată de faptul că nu există opoziție, demersurile PSD fiind mai mult de fațadă. "Ei sunt tot timpul martori", au punctat jurnaliștii, care au concluzionat destul de sceptic: România nu mai are nicio șansă. "Suntem furați pe față, ni se spun bancuri cu noi în timp ce suntem furați. Ne merităm soarta. Numai noi ne distrugem justiția".

Ne puteți urmări și pe Google News

Mirel Curea a observat că pe fondul desființării SIIJ "ies la iveală niște chestii uluitoare. "SRI și DNA interceptau în același timp pe judecător, avocat și inculpat ca să fie siguri că respectivul se duce la pușcări. Vin unii de niciunde, oamenii serioși nu se mai apropie de politică".