Evenimentul Zilei > Justitie > ALERTĂ! Magistraţii au luat O NOUĂ DECIZIE în dosarul Colectiv. Care va fi REACŢIA RUDELOR celor MORŢI ÎN CLUBUL GROAZEI?
ALERTĂ! Magistraţii au luat O NOUĂ DECIZIE în dosarul Colectiv. Care va fi REACŢIA RUDELOR celor MORŢI ÎN CLUBUL GROAZEI?

ALERTĂ! Magistraţii au luat O NOUĂ DECIZIE în dosarul Colectiv. Care va fi REACŢIA RUDELOR celor MORŢI ÎN CLUBUL GROAZEI?

Judecătoria Sectorului 4 a admis joi cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a arestului la domiciliu pentru mai multe persoane implicate în dosarul Colectiv.

Astfel, magistraţii au admis cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a arestului la domiciliu pentru pirotehnistul Viorel Zaharia și Daniela Niță și Cristian Niță, cei doi patroni de la firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice de la clubul Colectiv, dar această decizie nu este definitivă.

Daniela Niță, administrator și acționar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, și directorul Cristian Niță sunt acuzați că au favorizat făptuitorul și că au distrus probe sau înscrisuri. De asemenea, pirotehnistul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpă.

Anchetatorii au stabilit că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs din cauză că s-a încurajat și s-a permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice în spaţiul acoperit, deşi condiţiile erau improprii.

Cei trei patroni ai clubului, Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu, sunt arestați preventiv pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.