Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Spitalul din Focșani. Întreaga conducere plasată în izolare
Alertă la Spitalul din Focșani. Întreaga conducere plasată în izolare

Alertă la Spitalul din Focșani. Întreaga conducere plasată în izolare

Întreaga conducere a Spitalului Județean de Urgență, „Sf. Pantelimon” din Focșani a fost plasată în izolare, ca urmare a testării pentru depistarea noului coronavirus. Informația a fost confirmată oficial, pentru Evenimentul Zilei, de directorul medical al Spitalului Județean, Gabriel Negoiță.

Surse din Prefectura Vrancea au precizat pentru Evenimentul Zilei că, în urma recoltării probelor pentru testele în vederea depistării Covid-19, întreaga conducere a spitalului din Focșani a fost plasată în izolare până vor fi primite rezultatele. În cursul zilei de joi, managerul spitalului, Constantin Mândrilă, a fost confirmat pozitiv la Covid-19 și a intrat, de asemenea, în autoizolare.

Informația a fost confirmată și de directorul medical al Spitalului Județean Sf. Pantelimon din Focșani, Gabriel Negoiță.

Am fost testați toți cei care am intrat în contact cu managerul Mândrilă, eu, directorul financiar și ceilalți membri ai conducerii, dar și alte persoane. Până la venirea rezultatelor avem obligația, conform protocoalelor, să intrăm în izolare la domiciliu. Apoi, în funcție de teste, ne vom relua activitatea sau vom continua cu izolarea”, a precizat directorul medical, Gabriel Negoiță, pentru Evenimentul Zilei.

În acest context, prefectul județului, Gheorghiță Berbece a solicitat, Ministerului Sănătății, suspendarea conducerii unității medicale și instituirea unui management militar, așa cum s-a întâmplat la Suceava și la Deva.

Potrivit prefectului, managerul a dat dovadă de slăbiciune în gestionarea activității spitalului în ultima perioadă și, astfel, s-a ajuns în situația ca șapte cadre medicale să fie contaminate cu noul coronavirus.