Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la granița României. Restricții de ultimă oră. Regulile sunt obligatorii
Alertă la granița României. Restricții de ultimă oră. Regulile sunt obligatorii

Alertă la granița României. Restricții de ultimă oră. Regulile sunt obligatorii

Premierul Ungariei Viktor Orban a decis să mențină restricțiile, ba chiar să facă obligatorie purtarea măștii în mai multe spații.

După o şedinţă de guvern în cadrul căreia a fost analizată din nou situaţia epidemică, premierul a anunţat că – din moment ce virusul a fost introdus în ţară din străinătate – s-a decis ca restricţiile de intrare în ţară să fie menţinute.

Purtarea măştii va deveni obligatorie – în plus faţă de mijloacele de transport în comun şi magazine – şi în cinematografe, teatre, instituţiile medicale şi de asistenţă socială, respectiv în toate birourile în care se lucrează cu publicul. Interdicţia de vizitare a spitalelor şi a căminelor sociale va fi, de asemenea, menţinută.

Ungaria îşi va menţine frontierele închise şi va face obligatorie purtarea măştilor în cinematografe, teatre şi instituţii sociale pentru a ţine sub control propagarea coronavirusului, a declarat miercuri premierul Viktor Orban, citat de Reuters.

Orban a declarat că al doilea val al pandemiei este de aşteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie, adăugând că guvernul său a impus un plafon la preţul testelor pentru COVID-19 la 19.500 forinţi (64,36 dolari) fiecare.

„Am pregătit sistemul nostru de sănătate. Necesarul de echipamente, de paturi de spital, ventilatoare şi de personal pentru operarea acestora sunt gata”, a spusViktor  Orban într-o înregistrare video pe Facebook.

„Puteţi fi siguri, dacă contractaţi această boală, vă veţi vindeca”, a mai spus Orban, al cărui guvern încearcă să menţină restricţii minime pentru a preveni un prejudiciu suplimentar pentru economie, conform Agerpres.


Până astăzi, 18 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 110.217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 88.235 de pacienți au fost declarați vindecați.

Cifra reprezintă numărul total de persoane vindecate de la începutul pandemiei și a rezultat ca urmare a revizuirii și actualizării datelor de către Ministerul Sănătații și CNCCI.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: