Evenimentul Zilei > Social > Alertă la DSP București. O angajată a împrăștiat virusul în toată instituția. Reacția ministrului Sănătății
Alertă la DSP București. O angajată a împrăștiat virusul în toată instituția. Reacția ministrului Sănătății

Alertă la DSP București. O angajată a împrăștiat virusul în toată instituția. Reacția ministrului Sănătății

O angajată a Direcției de Sănătate Publică București, din cadrul secției Epidemiologie, a fost confirmată cu coronavirus încă de luni, însă ar fi refuzat să se izoleze de colegii săi.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că va face un control personal la DSP București, în cursul zilei de joi.

El a dezvăluit că este vorba despre un cadru medical, confirmat încă de luni cu Covid-19. Angajata este internată alături de soțul său, de asemenea, confirmat cu Covid-19, la Spitalul Victor Babeș din București.

Sediul DSP București din strada Avrig, unde își desfășura activitatea cadrul medical depistat pozitiv, a fost dezinfectat. Potrivit anchetei epidemiologice desfășurată de un coleg de-al femeii infectate, este vorba de 34 de contacți direcți, angajați care au venit în continuare la muncă.

Dintre aceștia, trei au anunțat că prezintă simptome specifice noului coronavirus. Potrivit Antena 3, șefa DSP București nu ar fi vrut să urmeze recomandările medicului epidemiolog care a efectuat ancheta și a refuzat să izoleze angajații pentru că ar fi blocat activitatea instituției.

Pandemia în România

Până pe 22 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 21.07.2020 (10:00) – 22.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 decese ( 19 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

26 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 293 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: