Bulgarul Grigor Dimitrov, locul 19 în ierarhia ATP, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. În urmă cu o săptămână, tenismenul din Bulgaria a participat, la Belgrad, la un turneu demonstrativ la care au mai participat Novak Djokovic, Viktor Troicki sau Dominic Thiem.

Apoi, după demonstrativul din capitala Serbiei, Dimitrov a fost la turneul amical de la Zadar, unde a evoluat împotriva lui Borna Coric. După ce s-a retras de la Zadar, bulgarul a ajuns la Monaco, iar acolo a dezvăluit că are coronavirus, după ce a făcut testul.

Salutare tuturor,

Vreau să îmi anunț fanii și prietenii că am fost testat pozitiv în Monaco pentru Covid-19. Vreau să mă asigur că toți cei care au intrat în contact cu mine recent se vor testa și își vor lua măsurile necesare de precauție.

Îmi pare rău pentru răul pe care îl pot cauza. Acum sunt acasă și mă recuperez. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin! Aveți grijă de voi și de sănătatea voastră”, a scris Dimitrov pe Instagram.

De asemenea, și Novak Djokovic a fost suspect de COVID-19, după ce a intrat în contact cu baschetbalistul Nikola Jankovic, de la Partizan Belgrad, care a fost găsit pozitiv.

Turneul demonstrativ Adria Tour este organizat de Novak Djokovic, liderul ATP, în Balcani, în perioada 13 iunie – 5 iulie. La Belgrad au asistat în tribune peste 4.000 de spectatori. Deși autoritățile sârbe recomandă distanțarea socială, lumea nu a ținut cont de acest aspect, iar printre spectatori rar au fost văzuți cei care au purat măștile de protecție.