În cazul lor, analizele medicale au avut rezultat negativ. Pentru a evita orice risc, se va menţine măsura de monitorizare medicală, a comunicat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

De asemenea, toate persoanele care au intrat în cotact cu cei şapte deţinuţi sunt monitorizate medical.

„La nivelul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava a fost înfiinţată o secţie de izolare, amplasată într-un corp de clădire separat de celelalte secţii medicale, având ca destinaţie aplicarea unei conduite preventive în eventualitatea incidenţei unor cazuri de suspiciune sau risc epidemiologic. În prezent, în cadrul acestei secţii sunt izolaţi şi monitorizaţi medical şapte deţinuţi, cinci dintre aceştia fiind declaraţi negativ în urma testării pentru COVID-19. Pentru ceilalţi doi deţinuţi au fost recoltate probele, conform procedurilor, rezultatele fiind în aşteptare”, a precizat ANP.

Anterior, Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţa că în secţia de izolare de la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava se află şapte deţinuţi, cinci dintre ei fiind declaraţi negativ în urma testării pentru COVID-19, pentru ceilalţi doi fiind recoltate probe, care erau în aşteptare.