„Resturi (ale aparatului) au fost găsite în zona de control şi de intervenţie a Italiei” în Marea Ionică şi „Grecia a trimis un elicopter al marinei de război pentru a participa la operaţiunea de salvare”, a anunţat joi o sursă militară greacă, pentru AFP, preluată de Agerpres.

Aviaţia militară greacă a anunţat, miercuri seara, că un elicopter al armatei canadiene angajat într-o operaţiune NATO de supraveghere, având şase persoane la bord, a fost dat dispărut în apele internaţionale dintre Grecia şi Italia.

Elicopterul, un Sikorsky CH-124 Sea King, potrivit unei surse din Ministerul elen al Apărării, aparţinea fregatei canadiene Fredericton de unde a decolat pentru a merge în patrulare. Vasul face parte din forţele navale ale Alianţei SNMG2, potrivit sursei.

Marţi, operaţiunea de supraveghere a avut loc în apele greceşti şi, pe lângă nava canadiană, au participat, de asemenea, trei fregate din Italia, Grecia şi Turcia.

Zona este una extrem de fierbinte din cauza tensiunilor dintre Turcia și aliații săi din NATO, a războiului din Siria și a numărului mare de refugiați care încearcă zilnic să traverseze Mediterana pentru a ajunge în țările Uniunii Europene.