Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ la Bâlea Lac! 30 de turiști, BLOCAȚI la ÎNĂLȚIME. SMURD intervine de URGENȚĂ
ALERTĂ la Bâlea Lac! 30 de turiști, BLOCAȚI la ÎNĂLȚIME. SMURD intervine de URGENȚĂ

ALERTĂ la Bâlea Lac! 30 de turiști, BLOCAȚI la ÎNĂLȚIME. SMURD intervine de URGENȚĂ

Momente cumplite pentru 30 de persoane, între care cel puțin patru copii. Turiștii s-au blocat, duminică, la înălțime, după ce telecabinele care fac legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac s-au oprit pe traseu.

 

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, problema are o soluție, iar oamenii vor fi recuperați în cel mai scurt timp posibil.

„Cabinele sunt blocate pe linie. Angajații de la telecabină intervin în zona superioră a traseului. Între persoanele din cabine se află și copii, unul de doar 8 luni. Nu a fost solicitat ajutorul salvamontiștilor”, a spus David, transmite Mediafax.

În zonă a fost trimis și un echipaj SMURD, în telecabine fiind mai multe persoane care au făcut atac de panică.

„Am trimis echipaj SMURD. Nu avem date despre ce s-a întâmplat, dar se pare că ar fi persoane cu atac de panică”, a declarant col. Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.

Telecabinele nu fac transport foarte mare de persoane în timpul verii, deoarece Transfăgărășanul a fost deschis și se circulă rutier.

În luna aprilie, aproximativ 20 de persoane au rămas blocate timp de 30 de minute, în telecabina de la Bâlea Lac, care urcă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, din cauza unei avarii. Nu au fost semnalate atunci probleme medicale.

Un accident mai grav a avut loc în mai 2017, când telecabinele s-au lovit de stații, iar șase persoane au fost rănite, din cauza unei probleme tehnice.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: