„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, sigur, dacă respectăm toate măsurile și regulile pe care noi le-am instituit și văd că românii sunt serioşi, românii respectă regulile, dovada cea mai bună este faptul că a scăzut numărul de îmbolnaviri, sub 200, și văd că deja avem trei sau patru zile, sub 200 de persoane care s-au o îmbolnăvit zilnic.

Pentru a putea face o campanie, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut, numărul de persoane care sunt infectate, și de o perioadă de timp în care se poate face această campanie. Din punctul nostru de vedere, cel mai bun moment de organizare a alegerilor locale ar fi sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când revine lumea din concedii, pentru că iulie și august sunt luni de concedii, în septembrie, când încă nu este anunțat valul al doilea.

Estimările privind valul al doilea sunt ca acesta să înceapă între 15 octombrie-1 noiembrie, deci avem posibilitatea în această fereastră de oportunitate să putem organiza o campanie serioasă, sa putem organiza alegeri”, a spus Orban