Evenimentul Zilei > International > Alegeri SUA. Cea mai importantă dezbatere de vicepreşedinţi din istorie
Alegeri SUA. Cea mai importantă dezbatere de vicepreşedinţi din istorie

Alegeri SUA. Cea mai importantă dezbatere de vicepreşedinţi din istorie

Candidata democrată, Kamala Harris, se va confrunta cu actualul vicepreședinte, Mike Pence, într-o dezbatere în care alegătorii vor fi rugați să-și imagineze înlocuitorii președintelui, scrie Diario de Noticias.

Nu numai pentru că Donald Trump și prima doamnă Melania Trump sunt infectaţi, ci pentru că există vreo zece de oficiali din administrație și din partid cu diagnostice pozitive.

Este cazul consilierei președintelui, Kellyanne Conway, a purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a consilierei de presă, Hope Hicks, și a directorului de campanie pentru un nou mandat, Bill Steipen.

Alți politicieni republicani care au contractat boala – se pare că în timpul unui eveniment de la Casa Albă din Rose Garden din 26 septembrie – sunt președinta Partidului Republican, Ronna McDaniel, senatorii Thom Tillis, Mike Lee și Ron Johnson, președintele Universității Notre Dame, John Jenkins, și fostul guvernator de New Jersey, care l-a pregătit pe Trump pentru dezbaterea cu Biden, Chris Christie.

Se așteaptă ca Mike Pence să fie întrebat despre grupul de lucru pe care administrația Trump l-a creat în luna martie pentru a face față pandemiei și pe care l-a condus vicepreședintele.

Au trecut șapte luni de când epidemia din Wuhan a devenit o criză mondială, iar Statele Unite au devenit cea mai afectată țară din lume de urgența sanitară, cu 7,4 milioane de bolnavi și 210.000 de morți și cu o recesiune economică la orizont.

Kamala Harris nu numai că ar trebui să pună accent pe ideea potrivit căreia tandemul Trump-Pence nu a reușit să răspundă pandemiei, ci și să sublinieze faptul că administrația se află în instanțele de judecată, încercând  să demonteze Affordable Care Act (ACA, mai cunoscut drept Obamacare), prin care aproximativ 20 de milioane de persoane din Statele Unite au acces la îngrijiri de sănătate.

Curtea Supremă și tensiunile rasiale

Aici, componența Curții Supreme va fi un subiect relevant, deoarece Trump a numit-o pe conservatoarea Amy Coney Barrett pentru postul vacant lăsat de Ruth Bader Ginsburg, iar completul de judecători va decide asupra viitorului ACA imediat după alegeri.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE