Evenimentul Zilei > International > Succes imens pentru Trump! A învins COVID-19, acum și pe democrați
Succes imens pentru Trump! A învins COVID-19, acum și pe democrați

Succes imens pentru Trump! A învins COVID-19, acum și pe democrați

Comisia judiciară a Senatului SUA a anunțat că pe 12 octombrie va începe audierea de confirmare a judecătoarei Amy Coney Barrett, nominalizată de preşedintele Donald Trump la Curtea Supremă.

Astfel, comisia intenționează să pună capăt speculaţiilor că un focar de coronavirus ar putea modifica programul, transmite Reuters.

Senatorul republican Lindsey Graham, preşedintele comisiei, a anunţat că audierea va începe la 12 octombrie, la ora locală 09:00 (13:00 GMT).
Deschizând luni şedinţa Senatului, liderul majorităţii republicane, Mitch McConnell, a afirmat că Senatul va acţiona „cu toată viteza înainte” pentru a o confirma pe Barrett. El a precizat că, din cauza coronavirusului, activitatea se va desfăşura în format hibrid, unii membri urmând să lucreze online.

Doi membri ai comisiei, republicanii Thom Tillis şi Mike Lee, au fost testaţi pozitiv la coronavirus după ce amândoi s-au aflat la Casa Albă pe 26 septembrie, când Trump a prezentat-o pe Barrett drept nominalizata sa la postul rămas liber prin decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg luna trecută.

Şi alţi participanţi la evenimentul de la Casa Albă – unde mulţi nu au purtat măşti de protecţie – au fost confirmaţi cu coronavirus.

Senatorul McConnell a mai spus că Senatul se va afla într-o pauză timp de cel puţin două săptămâni, însă audierea lui Barrett va merge înainte, republicanii dorind să o confirme la Curtea Supremă înaintea scrutinului prezidenţial de pe 3 noiembrie, la care Trump speră să fie reales.

Pe data de 27 septembrie, Preşedintele Trump a anunţat nominalizarea judecătoarei conservatoare Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

„Este a treia nominalizare pe care o fac (pentru Curtea Supremă) şi este un moment măreţ”, a declarat Donald Trump din grădinile Casei Albe. „În această seară am onoarea să o nominalizez la Curtea Supremă pe una din juristele cele mai strălucite şi mai talentate ale ţării” a afirmat preşedintele, evidenţiind „loialitatea impecabilă” a lui Barrett faţă de Constituţie.

„O să vă descurcaţi fantastic”, s-a adresat preşedintele american judecătoarei, care se afla în apropierea sa.

„Iubesc Statele Unite şi iubesc Constituţia SUA”, a declarat Amy Coney Barrett într-o scurtă alocuţiune în care a omagiat-o pe Ruth Bader Ginsburg, cunoscuta judecătoare progresistă al cărei deces a dus la vacantarea postului din cadrul Curţii Supreme. Ruth Bader Ginsburg „a câştigat admiraţia femeilor din ţară şi din lumea întreagă”, a subliniat candidata.

Liderul de la Casa Albă a estimat că nominalizarea judecătoarei Barrett va fi confirmată rapid de către Senat.