Alegeri parlamentare 2020. S-au numărat aproape 99% din voturi. Cum arată clasamentul

Alegeri parlamentare 2020. S-au numărat aproape 99% din voturi. Cum arată clasamentul

Noile rezultate parțiale, prezentate de Biroul Electoral Central după ce au fost numărate aproape 99% din voturile exprimate de români, la alegerile parlamentare, nu aduce modificări în clasamentul partidelor.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat noi rezultate parțiale ale alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie, după numărarea a 98,68% din numărul total de voturi valabil exprimate. Conform ultimelor cifre, ierarhia partidelor politice nu s-a modificat nici la Senat și nici la Camera Deputaților. PSD rămâne pe primul loc în ambele camera parlamentare, fiind urmat de PNL și de Alianța USR PLUS. Pe locurile următoare se situează ultimele două partide care au intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor și UDMR.

Ultimele rezultate ale numărătorii voturilor, la Camera Deputaților, arată că PSD a obținut 29,38%, PNL - 25,16%, Alianța USR PLUS - 14,96%, Alianța pentru Unirea Românilor - 8,93, UDMR - 5,85. Sub pragul electoral continuă să se afle PMP cu 4,75% și PRO România, partidul condus de Victor Ponta, cu 4,13 procente.

La Senat, PSD a obținut 29,81%, PNL - 25,56%, Alianța USR PLUS - 15,44%, Alianța pentru Unirea Românilor - 9,1% UDMR - 6 procente. Ca și în cazul Camerei Deputaților, PMP a obținut la Senat 4,88%, iar PRO România 4,18%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se renumăr voturile în patru secții

În acest context, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoțescu, a mai precizat că vor fi renumărate voturile în patru secții de votare din București. El a precizat că există inadvertențe între informațiile înscrise în procesele verbale de la nivelul secțiilor de vot, datorate unor erori, care trebuie remediate.

„Inadvertențele constatate sunt datorate datelor înscrise în procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării la nivelul secțiilor de votare, reprezentantând în realitate simple erori de consemnare, care se pot remedia numai în baza deciziilor birourilor electorale județene sau a Biroului Electoral Central”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central.

Mircea Preotescu a mai precizat că se află în curs de finalizare și procedura de centralizare a voturilor de la românii din Diaspora.

„În ceea ce privește Biroul Electoral de Circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării, menționez faptul că procedura de centralizare se află în curs de finalizare, aceasta fiind îngreunată de diferențele de fus orar”, a mai spus Mircea Preoțescu.