Evenimentul Zilei > International > ALEGERI ÎN SUA. Republicanii se tem de posibila nominalizare a lui Donald TRUMP
ALEGERI ÎN SUA. Republicanii se tem de posibila nominalizare a lui Donald TRUMP

ALEGERI ÎN SUA. Republicanii se tem de posibila nominalizare a lui Donald TRUMP

Republicani importanți vorbesc împotriva lui Donald Trump, după victoria pe care acesta a înregistrat-o în cursa internă republicană, în șapte state, în alegerile din Super Marțea.

Donald Trump se declară un „unificator”, dar lui i se opun cu tărie politicieni republicani veterani. Senatorul Lindsey Graham a avertizat, ieri, că Trump va pierde alegerile din noiembrie, scrie BBC News.

Între timp, neurochirurgul pensionar Ben Carson, care a obținut rezultate slabe în primarele de până acum, a dat semnale că ar putea renunța la cursă. Într-o dezbatere de ieri, a spus că în campania sa nu există nicio cale pentru mai departe și că nu va participa la dezbaterea televizată de azi.

Între timp, fostul nominalizat Mitt Romney a declarat că va ține un discurs, joi, în care este de așteptat să îl provoace pe Trump. El a fost unul dintre criticii duri ai omului de afaceri, din cauza pozițiilor sale pe tema imigrației, care depășesc ideile majorității republicanilor.

 

Victoriile lui Trump de până acum îl califică drept principal candidat al Partidului Republican la nominalizarea pentru Casa Albă.

Senatorul de Texas Ted Cruz a câștigat în trei state, în Super Marțea, astefl încât are patru victorii în total, în timp ce senatorul de Florida Marco Rubio a câștigat primul stat Minnesota, în alegerile primare de până acum.

*  Donald Trump (Republican): Alabama, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Virginia, Arkansas, Vermont
* Ted Cruz (Republican): Texas, Oklahoma, Alaska
* Marco Rubio (Republican): Minnesota
* Hillary Clinton (Democrat): Alabama, Georgia, Tennessee, Virginia, Arkansas, Texas, Massachusetts, and the South Pacific territory of American Samoa
* Bernie Sanders (Democrat): Vermont, Oklahoma, Minnesota, Colorado

Mai mulți lideri de partid, printre care președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, și senatorul de Carolina de Sud, Lindsey Graham, a vorbit despre politicile controversate ale lui Trump, în ultimele zile.

Influentul congresman Peter King a glumit că va pleca din politică, dacă Trump va deveni nominalizatul republican. Iar Marco Rubio a declarat în discursul său, marți, că „establishmentul” republican este puțin probabil să-l susțină pe fostul star de televiziune.

„Dacă era oricine altcineva pe primul loc, deja liderii se aliau în spatele lui șui spuneau să-l susținem pe cel care va câștiga”, a spus el, adăugând că „acest lucru nu se va întâmpla niciodată cu Trump”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: