ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. O petrecere contra voturi

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. O petrecere contra voturi

Liberalii timișoreni s-au gândit să-i invite pe oamenii pe care i-au întâlnit pe stradă la o masă electorală.

O înregistrare video de la o petrecere îi incriminează pe liberalii timișoreni, făcând dovadă fără drept de apel a mitei electorale pe care aceștia o împrăștie: mâncare contra voturi.

Sute de oameni au primit mâncare și băutură ca la o nuntă, la o petrecere opulentă care a avut loc luni, 12 mai, la Hotel Aurora din Timișoara, chemați fiind la petrecere de organizația PNL. Masa electorală a fost organizată pe ascuns, oamenii fiind invitați, de pe stradă, cu doar câteva zile înainte, la ieșirile candidaților pe teren. Dezvăluirea a fost făcută de „Televiziunea cetățeanului”, un site de știri din Timișoara.

„Invitația s-a dat personal alegătorilor, care erau trecuți pe o agendă de către membrii staff-ului de campanie. Pentru a fi siguri că nu sunt intruși, aceștia au primit și un pliant electoral, care trebuia prezentat la intrare împreună cu invitația”, au arătat jurnaliștii respectivului site de știri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evenimentul, anunțat pe ușa locației

Chiolhanul a fost organizat de liberalul Radu Dimeca sub conducerea șefului de campanie PNL Timișoara, Dan Diaconu, care este și viceprimarul orașului.

Întreaga încăpere a fost înțesată cu îndemnuri la vot pentru candidații PNL. În schimbul promisiunii votului, oamenii au avut parte de un bufet suedez: gulaș, fructe, cafea, apă, suc, bere și vin, toate la discreție.

La evenimentul nuntescelectoral se pare că au participat și primarul Nicolae Robu (PNL), senatorul Petru Ehegartner (PNL), consilierul local Radu Dimeca (PNL), viceprimarul Dan Diaconu (PNL), fosta subprefectă Liliana Oneț, liberal și ea, șoferul primarului, purtătorul de cuvânt al PNL Timiș, Alina Sabou și alți membri PNL și TNL.

Evenimentul nu a fost făcut public, dar au fost lipite, pe ușa locației, cu scotch, înainte de începerea lui două afișe A4, care aveau sigla PNL și anunțul “Intrarea liberă”.

Dan Diaconu le-a spus jurnaliștilor că era un eveniment privat al PNL.

Ce prevede legea

„Oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopuldeterminării alegătorului săvoteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, prevede art. 386 din Codul Penal. Jurnaliștii de la siteul televiziunii respective au însoțit dezvăluirea cu materiale video, sperând ca Biroul Electoral Județean sau Parchetul Judecătoriei Timișoara să se autosesizeze.