Evenimentul Zilei > Actualitate > Alba. Elevii din Aiud sunt furați la bursele de merit. Acuzații dure împotriva primarului
Alba. Elevii din Aiud sunt furați la bursele de merit. Acuzații dure împotriva primarului

Alba. Elevii din Aiud sunt furați la bursele de merit. Acuzații dure împotriva primarului

Consiliul Local Aiud a votat zilele trecute o hotărâre de consiliu local, prin care bursele de merit nu se mai acordă de la media de 8.50, așa cum prevede legea, ci de la 9.50, așa cum a propus primarul.

Consilierul local independent din Aiud, Ionela Danciu, cunoscută ca mama tripletelor care a schimbat legislaţia privind indemnizaţia copilului, a declarat că a dus, în Consiliul Local Aiud, o adevărată luptă împotriva celor care vor să nu respecte legea și să priveze sute de elevi silitori, de drepturile financiare la care ar avea dreptul prin lege. ”Ca inițiator, hotărârea care se va aplica de toate Consiliile de Administrație (CA) din școlile aiudene, copiii fiind principalii perdanți. Le este furată încrederea de sine .Consilierii locali nu au votat normalitatea, adică respectarea legii, putând demonstra astfel falsul primarului. Bursele de merit se acorda pentru elevii care au obținut media generală de cel puțin 8.50 și nota 10 la purtare, în anul anterior școlar. Consiliul Local are dreptul legal sa stabilească cuantumul sumei, dar nu media! Dragi părinti, încrederea copiilor voștri este furată”, a declarat Ionela Danciu, care a mai spus că va sesiza toate organele competente.

Hotărârea 273/2019 a Consiliului Local Aiud este însoțită de un raport în care se arată că, începând cu semestrul 1,bursa de merit se acordă în condițiile în care elevii ”au rezultate deosebite la învățătură: au obținut media generală de cel puțin 9.50 și nota 10 la purtare, în anul școlar anterior, respectiv pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional”.

Ionela Danciu mai spune că există ordinul 5.576/2011, cu completările ulterioare, prin care elevii silitori pot primi burse de merit dacă au mediat 8.50 și nota zece la purtare. ”Este o încălcare clară a legii. Sute de elevi din Aiud vor avea de suferit. Această hotărâre a Consiliului Local Aiud va fi expediată la toate școlile și aplicată în mod fals”, a spus Danciu.

De cealaltă parte, un oficial de la Biroul de comunicare din cadrul Primăriei Aiud a declarat pentru Evenimentul Zilei că în hotărârea adoptată nu se prevede niciunde că a fost modificată media de acordare de la 8.50 la 9.50.