Alarmant! Ce boală va face ravagii în rândul populației în următorii 20 de ani

Alarmant! Ce boală va face ravagii în rândul populației în următorii 20 de ani

Numărul cazurilor de cancer va crește alarmant până în anul 2040, din cauza alimentației nesănătoase și a îmbătrânirii populației

Semnal de alarmă legat de sănătatea populației!

Din cauza îmbătrânirii populației și a alimentației nesănătoase, numărul cazurilor de cancer la nivel mondial ar putea crește cu un procent de 60% până în anul 2040.

Acest lucru a fost relatat într-un articol publicat în noua ediție a „Cancer Atlas”, scrie UPI. În  cadrul summitului internaţional World Cancer Leaders din Nur-Sultan (Astana), Kazakhstan, a fost prezentată noua ediție a ''Cancer Atlas", în care se scrie că obiceiurile nesănătoase, cum ar fi  fumatul, alimentaţia săracă în substanţe nutritive şi sedentarismul au un rol determinant în creșterea numărului de cazuri de cancer la nivel mondial.

Atlasul prezintă o imagine generală  în ceea ce priveşte cancerul la nivel mondial,și  a fost realizat de Societatea Americană pentru Cancer (ACS), Uniunea pentru Controlul Internaţional al Cancerului şi Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC). Cancerul reprezintă a doua cauză principală de deces înainte de vârsta de 70 de ani în 91 de ţări.

„Acest lucru este clar. Pur şi simplu trebuie să facem mai multe pentru a ne asigura că toată lumea poate beneficia de progrese în lupta contra cancerului", a scris Gary Reedy, directorul executiv al ACS, în prefaţa raportului. „Confruntarea cu problema cancerului este o situaţie precedată de abordarea inechităţilor sociale şi economice, stimularea creşterii economice şi accelerarea dezvoltării durabile'', a scris ea în prefaţa atlasulu, dr. Elisabete Weiderpass, director al IARC,

„Prevenţia este şi ar trebui să fie în continuare prima linie de atac în abordarea provocărilor pe care le prezintă epidemia globală de cancer'”, a subliniat Weiderpass.

Consumul de tutun este principala cauză ce poate fi prevenită de deces cauzat de cancer,în 2017, fumatul provocând decesul a  2,3 milioane de persoane, în timp ce bolile infecțioase reprezintă 15% dintre toate cazurile noi de cancer la nivel mondial. Peste 90% dintre cazurile de cancer asociate infecţiilor sunt provocate de Helicobacter pylori, papilomavirusul uman (HPV), virusul hepatitei B şi virusul hepatitei C. Consumul de alcool este asociat cu 4,2% la sută dintre decesele din cauza cancerului la nivel mondial, cu diferenţe semnificative de la o ţară la altă.

Ne puteți urmări și pe Google News