Evenimentul Zilei > Politica > Marele actor și-a pregătit sfârșitul: „Nu vreau să fiu înmormântat cu preot!” Deciziile care i-au scandalizat pe fani
Marele actor și-a pregătit sfârșitul: „Nu vreau să fiu înmormântat cu preot!” Deciziile care i-au scandalizat pe fani

Marele actor și-a pregătit sfârșitul: „Nu vreau să fiu înmormântat cu preot!” Deciziile care i-au scandalizat pe fani

Actorul Alain Delon a declarat că face toate demersurile pentru a stabili ce se va întâmpla cu moștenitorii săi după ce nu va mai fi.

Alain Delon a declarat că este de acord cu eutanasia, autorizată în Elveţia, unde locuieşte de mai mulţi ani. El vorbeşte într-un interviu despre succesiunea pe care o vrea fără intrigi, spre deosebire de cum s-a întâmplat în cazul prietenului său Johnny Hallyday, informează Le Figaro.

Actorul a fost eecompensat la Festivalul de Film de la Cannes cu un Palme d'Or onorific. Întrebat de ziarul genovez L’illustré, Alain Delon, care locuieşte la Geneva din 1978, a vorbit despre un subiect sensibil: sinuciderea asistată. Aceasta este o practică a cărei legitimitate continuă să fie dezbătută în Franţa. 

„Sunt pe deplin pentru!”, a declarat actorul. 

În Elveţia, asistenţa la sinucidere este autorizată şi este diferită de eutanasie – ilegală – deoarece ea se referă la asigurarea unei persoane a mijloacelor de sinucidere fără ca un terţ să o declanşeze. 

„Deja am organizat împreună cu avocaţii mei elveţieni practic tot ceea ce se va întâmpla în ziua în care voi pleca. Mai ales că nu vreau să fie un preot!”, a explicat el. 

Alain Delon a anunţat că şi-a luat măsuri de precauţie pentru a evita disensiuni între moştenitori, pentru că vrea să evite repetarea cazului moştenirii lui Johnny Hallyday şi a desemnat-o pe fiica sa executor testamentar.

„Nu aş vrea ca şi copiii mei să se dezbine aşa cum se întâmplă la familia Hallyday. Pregătesc totul în prezent. Totul va fi aranjat înainte de moartea mea, fie că asta convine sau nu. Dacă nu aş face asta, ar fi un război între ei, sunt sigur.”, a explicat actorul.

El a prevăzut să vândă, după moartea sa, casa din Douchy, din Le Loiret, unde sunt îngropaţi câinii săi. Şi a explicat motivul: 

„Nimeni nu va avea mijloacele să o întreţină. Fiica mea ar vrea să o aibă, dar şi-a dat seama că este imposibil din punct de vedere financiar.”

Un simbol al industriei cinematografice europene, Alain Delon a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand şi Lino Ventura.