Merkel va merge pe 11 ianuarie în Rusia, unde va discuta criza din Orientul Mijlociu cu preşedintele rus, Vladimir Putin, potrivit serviciului de presă al liderului de la Moscova, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

Kremlinul a mai precizat că vizita Angelei Merkel are loc la invitaţia lui Vladimir Putin. Cei doi lideri intenţionează, de asemenea, să discute situaţia din Siria, Libia şi Ucraina.

Anunțul vine la puțin timp după ce ministrul de externe german Heiko Maas a declarat că „a ameninţa Irakul cu impunerea de sancţiuni nu ajută foarte mult”. Declarația a fost făcută după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat că Bagdadul ar putea fi vizat de sancţiuni „fără precedent” dacă forţele SUA ar fi nevoite să părăsească teritoriul irakian.

„Nu cred că funcţionează încercarea de a convinge Irakul cu ameninţări, ci cu argumente”, a spus Maas la postul de radio Deutschlandfunk. El a adăugat că Germania, Marea Britanie şi Franţa vor discuta despre acordul privind programul nuclear iranian şi vor reacţiona în această săptămână la recentele anunţuri ale Teheranului.

Duminică, Iranul a anunţat că va abandona restricţiile asupra îmbogăţirii uraniului, făcând încă un pas în spate faţă de angajamentele incluse în acordul semnat în 2015 cu şase puteri mondiale. Germania, Franţa şi Marea Britanie au cerut Iranului să renunţe la măsurile ce contravin acordului nuclear din 2005, în contextul în care autorităţile de la Teheran au anunţat renunţarea la orice limită privind îmbogăţirea uraniului.

Te-ar putea interesa și: