Evenimentul Zilei > Actualitate > Al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat în Timiș
Al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat în Timiș

Al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat în Timiș

Al doilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat în Timiș. Acesta a apărut în localitatea Bârna, pe aceeași filieră ca și restul pornilor infectați.

La finalul săptămânii trecute, la Direcția Sanitar Veterinară Timiș a fost anunțată de primele decese  care ridicau suspiciuni de pestă porcină africană, la  Belinț. Investigațiile au scos la iveală faptul că trei frați, doi cu ferme în Belinț și unul cu fermă în Bârna, au cumpărat purcei fără acte, de pe internet. La două săptămâni după achiziție,  animalele au început să moară. Un număr de 23 din cei 25 de purcei cumpărați în Belinț au decedat.  În localitatea timișeană s-au luat deja măsurile necesare, trecându-se la dezinfecția fermei și instituirea măsurilor de protecție.

Investigațiile au a stabilit și că purceii proveneau dintr-un lot de 50, din care o parte au ajuns și în Arad, iar acum se caută să se dea de urma lor. Oricând pot să apară noi focare de pestă porcină africană deoarece până acum au fost identificați doar 36 de porci. Aceștia nu au documente sanitar veterinare și nici crotalii.

Și la Hezeriș a fost descoperit un porc mort care era aruncat într-un canal, urmând să fie analizate și probele de la acest animal.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.