Evenimentul Zilei > Economie > Ajutoare de stat pentru proiecte de mici dimensiuni
Ajutoare de stat pentru proiecte de mici dimensiuni

Ajutoare de stat pentru proiecte de mici dimensiuni

Ministerul Economiei lucrează, împreună cu Ministerul Finanțelor Publice, la o nouă schemă de ajutor de stat pentru proiecte de mici dimensiuni, astfel încât și investitorii care nu au forța necesară să se asocieze la proiecte mari să poată beneficia de ajutor, a anunțat astăzi ministrul Economiei, Costin Borc.

“Ni se reproșează că am sprijinit mai mult dezvoltarea companiilor multinaționale, oferind ajutor de stat unor proiecte mari la care capitalului românesc i-a fost greu să se asocieze. Ne gândim că există investitori care pot dezvolta proiecte mai mici și să beneficieze și ei de ajutor de stat”, a explicat Borc în cadrul conferinței de prezentare a raportului de activitate al Consiliului Concurenței, potrivit Agerpres.

El a vorbit, cu această ocazie, despre ajutoarele de stat acordate transparent, conform legislației în vigoare, dar și despre ajutorul de stat mascat de care au beneficiat companiile de stat de-a lungul ultimilor zeci de ani, fapt care a distorsionat concurența pe piață și a dezavantajat companiile care au avut relații de afaceri cu întreprinderile de stat, dar care nu și-au încasat banii din aceste relații. 

“Favorizarea companiilor de stat, fie prin ajutor de stat mascat, fie prin relații privilegiate cu alte companii, canalizarea resurselor lor în scopuri politice, nu au făcut decât să decapitalizeze companiile cu care au intrat în relații de afaceri, au distorsionat procesul de achiziții publice, prin licitații mai mult sau mai puțin corecte”, a adăugat Costin Borc.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: