Evenimentul Zilei > Social > Aglomerația la punctele de frontieră din Grecia înainte ca țara să intre pe lista roșie. Românii vor să scape de carantină
Aglomerația la punctele de frontieră din Grecia înainte ca țara să intre pe lista roșie. Românii vor să scape de carantină

Aglomerația la punctele de frontieră din Grecia înainte ca țara să intre pe lista roșie. Românii vor să scape de carantină

Punctele de frontieră de intrare și ieșire din Greciaau fost foarte aglomerate sâmbătă, potrivit imaginilor și mărturilor postate pe forumurile de specialitate.

Nu e vorba numai de faptul că numărul de intrări și ieșiri e mai mare în zilele de weekend. Avalanșa de turiști se explică, mai degrabă, prin faptul că Grecia intră în scenariul roșu de la miezul nopții dat fiind numărul mare de îmbolnăviri.

Mulți români au ales să-și scurteze vacanța în Grecia ca să scape de carantină

„Noi stăm de la 10:30 la Makaza, merge extrem de lent și încă nu am trecut”, scria pe forum, în jurul orei 13:00, un român care așteaptă să intre din Bulgaria în Grecia. Pe celălalt sens merge, însă, mai repede. „Am ajuns la Makaza (sensul spre Bulgaria) la 13.38 si la 14.02 am trecut”.

Și la Promachonas, românii care voiau să iasă din Grecia au avut mai puțin de așteptat decât cei care voiau să intre. „12,37 vama Promachonas din Grecia spre Bulgaria, câteva zeci de mașini. La 13,07 am ieșit din vama, au controlat pașapoartele cu ochii (ca să zic așa)”, scrie un turist.

Organizarea vameșilor greci i-a impresionat pe unii români. „Am trecut pe la 11 Promachonas – Kulata în 20 min. Erau peste 100 mașini S- a mers pe 4 benzi. A fost mai bine decât ne așteptam”, susține un român citat de libertatea.ro.

Ce presupune pentru români intrarea Greciei în scenariul roșu

Conform datelor publicate joi de Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), Grecia a ajuns la rata de incidență de 3,46 la mie. Ca urmare va intra pe lista roșie. Asta înseamnă că toți cei care se întorc în România din această țară sunt obligate la o perioadă de carantină, cu excepția persoanele imunizate anti-Covid și a celor care au trecut prin boală. De asemenea, copiii mai mici de șase anio sunt exceptați automat de la carantină. Minorii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani sunt exceptați de la carantină în condițiile în care prezintă un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News