Editura Evenimentul si Capital

Agentul păcălit de vulpe. Viața la curte

Autor: | | 0 Comentarii | 3410 Vizualizari

Există o doză de prostie în orice om, dar dacă a apucat să pună mâna pe tine, cu greu te mai scapă din gheare.

Gelu voia să-și cumpere mașină nouă - albă, metalizată, cu două uși, patru roți, volan sport și mulți cai putere. Muncise mult pentru ea, renunțase la micile plăceri, la marile plăceri, iar, în final, cam la tot ce se putea renunța. Mânca pufuleți și bea apă de la robinet, dar sufletul lui se mărea cu fiecare bănuț pe care îl strângea.

-Scaune din piele cu încălzire sau vacanță la mare?

De banii ăștia putea să își cumpere și jantele de alea sclipitoare pe care le văzuse în showroom. Își rupsese stomacul în fâșii de la atâtea interdicții, dar inima creștea cu fiecare îmbucătură pe care și-o rupea de la gură. Nici cu femei nu mai umbla tot ca să facă economii. Veneau ele după ce-și lua mașină nouă! Câteodată se simțea jalnic de trist și abia se abținea să nu arunce banii adunați pe un weekend la Mamaia.

Cum termina munca venea acasă și nu-l vedeai decât parcat în fața televizorului, butonând fără destinație telecomanda. Era singurul lux pe care și-l mai permitea. Se apropia ziua cea mare și n-avea cu cine să-și împartă bucuria. Trist.

- Nu pot să mă duc singur, trebuie să sărbătoresc și eu cu cineva. Ce-ar fi să o sun pe soră-mea?

- Bună, Gelu, ne te-am auzit de câteva luni. Ce-i cu tine? Ai pățit ceva? Am văzut că nici pe Facebook nu mai ești activ, nu mi-ai răspuns nici la mesajele pe whatsapp.

-Nu mai am internet,Corina. Sunt bine. Azi îmi cumpăr mașină nouă, vii cu mine?

- Da ce-ți trebuie mașină nouă? Cu aia veche ce-ai făcut?

- Avea 15 ani, curgea rugina după mine. Hai că nu asta e important. Vii?

- Când?

- Azi, la două.

- Nu pot la două, după patru dacă vrei. Dar nu stau mult că la șase trebuie să iau copiii. - Bine, Corina, mă duc eu să o ridic la două și la patru vin să te iau. Ce zici?

- Cum vrei. Dar de ce nu ți-ai luat un prieten?

- Vreau cu tine, bine?

La ora patru, Gelu era în fața biroului Corinei. Abia mai respira de fericire. Atingea totul cu emoția cu care te apropii de prima femeie și vrei să o simți.

- Asta e?

- Da.

- De ce albă? Parcă e un frigider.

- Hai, măi, Corina, nu strica momentul. Urcă să te plimb puțin. Ieșim din București să văd și eu cum e la drum întins. Unde vrei, la mare sau la munte?

- Du-mă la Sinaia, n-am mai fost demult. O sun pe bonă să ia copiii.

- Auzi, îmi dai și mie niște bani să fac plinul că sunt lefter?

- Ce nu fac eu pentru frățiorul meu?

Și au plecat, bucurându-se ca doi copii în fața unei jucării noi. Au povestit, și-au amintit lucruri din copilărie, s-au certat ca frații, s-au împăcat tot ca frații. Mașina era superbă.

- Fii atent că e un câine pe partea stângă. Parcă ar vrea să traverseze.

- Nu e câine. Uite ce coadă are.

- E o vulpe! Ai grijă.

O bestie blănoasă cu ochi fosforecenți avea să-i ruineze bucuria. Evident că s-a aruncat în fața mașinii ca prada ce se lovește de țeava puștii și parcă cere gloanțe.

- O s-o lovești, a strigat Corina.

- Cred că am trecut peste ea, s-a speriat Gelu și a tras pe dreapta.

Au coborât amândoi cu inima strânsă la gândul stricăciunilor pe care blestemata aia roșcată le-ar fi putut produce. Lui Gelu îi venea să plângă.

-E vie, vino repede. S-a lipit de mașină.

Minunăția, minunățiilor! Vulpea rămăsese înfiptă în bara din față a mașinii, cu capul prins în grilajul de aerisire. Și scotea niște sunete de îți dădea fiori.

- Cum, naiba, a intrat acolo? Mi-a îndoit bara. Ajută-mă să tragem de ea.

- Cum să pui mâna pe o vulpe? Dacă are rabie și te mușcă?

- Și ce vrei să fac? O rog frumos să scoată capul?

- Să mai așteptăm puțin, poate moare.

- Spui tâmpenii.

- Dă cu spatele, poate se desprinde.

Gelu a pornind mașina, ascultând indicațiile Corinei. A accelerat în marșarier, sperând că va scăpa de lighioana aia afurisită.

- Oprește, că n-are cum să cadă. Vulpea era bine mersi, dar devenise foarte agitată. Gelu a deschis capota mașinii, sperând că îi va putea împinge capul afară.

- Arată ca un diavol, uite cum mârâie. Mi-e frică s-o ating.

A încercat să o apuce de coadă, dar fără succes. Animalul se încorda și răcnea. Corina ar fi râs dacă nu și-ar fi văzut fratele atât de nervos. Mașina lui cea nouă avea înfiptă în ea o coadă de vulpe turbată. Două ore au trecut fără niciun rezultat. Câțiva curioși opriseră, făcuseră fotografii, dăduseră câteva sfaturi și cam atât. Vulpea rezista. Când își pierduseră orice speranță, a oprit o mașină și din ea a coborât un individ cu înfățișare înspăimântătoare, dar cu vorbă blândă:

- Ce-ați pățit? Vă pot ajuta cu ceva?

Pagina 1 din 2

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI