Evenimentul Zilei > Social > Află de ce fiecare ou are o culoare diferită. Care este diferența intre ouăle maro sau albe și care sunt mai bune pentru sănătatea ta
Află de ce fiecare ou are o culoare diferită. Care este diferența intre ouăle maro sau albe și care sunt mai bune pentru sănătatea ta

Află de ce fiecare ou are o culoare diferită. Care este diferența intre ouăle maro sau albe și care sunt mai bune pentru sănătatea ta

Cele mai cumpărate ouă din supermarket sunt cele albe sau maro, dar există mai multe tipuri de ouă cu culori diferite. Aspectul acestora diferă în funcție de rasa găinilor, iar fiecare are o serie de beneficii. Află care sunt cele mai potrivite și sănătoase pentru tine.

Mulți oameni nu știu ce determină ouăle să aibă culori diferite. Aspectul acestora este diferit în funcție de rasa găinii.
Găinile White Leghorn depun ouă cu coajă albă, în timp ce Plymouth Rocks și Rhode Island Reds depun ouă cu coajă maro. Acest aliment există și în culori inedite, unele rase de găini, cum ar fi Araucana, Ameraucana, Dongxiang și Lushi, depun chiar ouă albastre sau albastru-verzui.
Cojile de ouă pot avea culori diferite și în cadrul aceleiași rase de găini, în funcție de dominanța genetică între păsări individuale

Un alt aspect important este mediul în care trăiește găina, dieta și nivelul de stres. Acești factori pot influența culoarea lor.

Ouăle maro sunt mai sănătoase decât cele albe?

Oamenii pasionați de bucătărie cumpără mai des ouă maro pentru sunt de părere sunt mai sănătoase. Toate ouăle sunt foarte asemănătoare din punct de vedere nutrițional, indiferent de mărimea, categoria sau culoarea lor. Acest aliment are mult beneficii pentru sănătate și conține doar 80 de calorii. Nu culoarea modifică din punct de vedere nutrițional oul, ci mediul în care găina trăiește. Aceasta poate face ouă cu mai multă vitamina D dacă se plimbă la soare și trăiește într-un mediu natural. Tipul de hrană pe care o consumă o găină poate afecta, de asemenea, conținutul de nutrienți din ouăle sale.

Care sunt cele mai gustoase ouă?

În timp ce culoarea cojii nu face diferența, alți factori, cum ar fi rasa de găină, tipul de hrană, prospețimea și metoda de gătire, pot influența felul în care are gustul. Unele persoane preferă ouăle maro, iar altele consumă doar ouă albe. Modul în care este gătit alimentul poate schimba aroma acestuia. Ouăle de curte nu trec prin procesare și transport, așa cum fac cele convenționale, așa că pot ajunge în farfuria dumneavoastră mai repede decât ouăle cumpărate de la magazin. Pentru că sunt mai proaspete, este posibil acestea să aibă un gust mai bun.

De ce ouăle maro sunt mai scumpe?

Ouăle maro au un preț mai mare în magazin pentru că sunt mai greu de găsit. Un alt aspect este că ouăle de specialitate, cum ar fi cele crescute în aer liber sau ecologice, tind să fie mai degrabă maro decât albe. Diferență de preț poate să fie și din cauza găinilor care depun mai puține ouă maro.