Băutura care crește riscul apariției cancerului esofagian. Descoperirile făcute de cercetători

Băutura care crește riscul apariției cancerului esofagian. Descoperirile făcute de cercetători Sursa: Dreamstime.com

Cercetătorii au descoperit o legătură între persoanele care consumă ceai și cafea și diagnosticul de cancer esofagian. Unul dintre modurile în care medicii spun că vă puteți reduce riscul apariției acestei boli este să lăsați băuturile să se răcească înainte de a le bea, pentru a nu vă deteriora esofagul.

Experții de la Universitatea din Cambridge au concluzionat că dacă bei băutura prea fierbinte îți poate tripla riscul de cancer. Cu toate acestea, medicii nu au studiat volumul băuturilor consumate. Prin urmare, nu au putut determina dacă volumul de băuturi este legat de un risc mai mare al apariției cancerului.

Riscul apariției cancerului esofagian

„Asocierea genetică cu cancerul esofagian a fost mai puternică la cei care au raportat o preferință pentru băuturile calde cu cofeină față de băuturile calde decofeinizate”, a transmis Paul Carter, un clinician de la Universitatea din Cambridge, care a condus studiul. Acesta a mai declarat: „Fiind una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, cercetarea posibilelor beneficii și riscuri pentru sănătate ale cafelei este esențială”, a spus Paul Carter.

Dr. Carrie Ruxton de la Comitetul consultativ pentru ceai a adăugat: „Ceaiul nu are legătură cu niciun tip de cancer. Temperatura contează. Modul în care se bea ceaiul în Marea Britanie este foarte diferit de cel din Orientul Mijlociu și din alte țări în care oamenii își fierb băuturile la temperaturi ridicate și folosesc cești de metal”, a explicat medicul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consumul băuturilor calde

Carrie Ruxton a adăugat că ceaiul este o băutură sănătoasă, fiind în mod natural fără zahăr și bogată în compuși bioactivi din plante, cum ar fi polifenolii, care sunt legați de sănătatea inimii și a creierului. Studiile anterioare au arătat că în cazul celor care consumă trei căni de cafea pe zi este cu o treime mai puțin probabil să moară tineri.

„Studiul nostru a constatat că adulții care au băut cantități moderate de cafea îndulcită cu zahăr, în fiecare zi, au aproximativ 30% mai puține șanse de a muri din orice cauză în comparație cu cei care nu consumau cafea”, a transmis medicul Dan Liu de la Southern Medical University din China, potrivit The Sun.