Afacerea cu care un român s-a îmbogățit. Cum a dat marea lovitură

Afacerea cu care un român s-a îmbogățit. Cum a dat marea lovitură Bani.Sursa foto Dreamstime

Un român care s-a întors acasă din Italia și-a deschis o afacere foarte profitabilă. El a declarat că toți care lucrează în acest domeniu câștigă sume mari de bani, dar că puțini recunosc. Ionel Ivasiuc s-a născut în Poienile de sub Munte, județul Maramureș, și a parcurs diverse etape în cariera sa, de la serviciul militar, la diverse activități precum turismul în Grecia și agricultura în Italia.

Cum și-a deschis o afacere profitabilă

Când s-a întors în țară, Ionel a construit pas cu pas o afacere de succes în Lugojel, pe marginea DN6. Astăzi, el este recunoscut sub numele de „Ionel de la Lugojel”, deținând solarii extinse și cultivând legume și răsaduri pe suprafețe mari în câmp deschis.

sursa foto. EVZ

Pe lângă producția de legume, și răsaduri, femierul oferă consultanță gratuită clienților săi. El este foarte cunoscut și pe rețelele de socializare, unde îi ajută pe cei pasionați de legumicultură.

„Pasiunea pentru agricultură m-a făcut să experimentez, să învăț. Acum sunt medicul plantelor. Când clientul are necazuri îmi spune: «Domnul Ionel, am o problemă la o roșie». Trimite poza, eu o văd, îmi dau seama ce boală poate să aibă și apoi recomand tratamentele cunoscute de mine”, a povestit fermierul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto arhiva evz

Mulți fermieri câștigă sume mari de bani

Singura problemă a fost că Ionel a întâmpinat dificultăți și în ceea ce privește forța de muncă, fiind nevoit să se adapteze și să automatizeze procesele pentru a compensa lipsa de angajați de încredere.

„Agricultura e profitabilă. Toți cei care lucrează în agricultură câștigă, doar că mulți nu sunt sinceri și nu recunosc”, a spus acesta, potrivit libertatea.ro.

O altă afacere din care te poți îmbogăți

Alți români s-au îmbogățit din afine. Fermierii au declarat că fructele de pădure sunt la mare căutare. Cultura de afine este productivă, de pe un singur hectar putând fi recoltate până la 9 tone în funcție de soi. Chiar dacă intrarea pe rod are loc la 2-3 ani după plantare, afinul poate da fructe de calitate chiar și după 40 de ani.

Cultura fructelor de pădure aduce bani în buzunarul oamenilor din România. Din 2010 s-au înmulțit de 7 ori suprafețele plantate. Fermierii au strâns și 20.000 de euro pe hectar. În pepiniera din Voivodeni, fructele deja s-au copt.