Afacerea care poate salva românii de la sărăcie. Le-ar putea umple buzunarele de bani. Legătura cu George Washington

Afacerea care poate salva românii de la sărăcie. Le-ar putea umple buzunarele de bani. Legătura cu George Washington Subvenții APIA. Sursa foto: Arhivă EvZ

Românii ar putea să dea lovitura cu o cultură de fructe paw paw, preferatele primului președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA), George Washington. Afacerea ar putea să genereze venituri importante românilor întrucât fructele nu sunt cultivate în țară la scară largă. Cum toată lumea iubește produsele dulci și cremoase, deja tot mai mulți români își încearcă norocul și cultivă astfel de arbori în grădinile lor.

Fructele paw paw sunt cunoscute și sub denumirea de „Banana Nordului”. Arborii în care cresc acestea sunt foarte apreciați și în România, unde deja cetățenii înregistrează câștiguri importante în urma comerțului. Fructul este bogat în vitamine și minerale și are un gust combinat între arome de vanilie, banane și ananas.

sursă: Facebook

Banana Nordului a fost descoperită prima dată în urmă cu peste 500 de ani, în America de Nord. A revenit în prim-plan după ce, în anul 2020, președintele Tanzaniei a făcut o serie de teste COVID-19 la o capră, o oaie și aceste fructe. Capra și fructul au prezentat rezultate pozitive. Fenomenul inedit a ajuns atunci pe prima pagină a ziarelor internaționale, însă unora se pare că le-a dat idei. Iată cum se cultivă Banana Nordului, ce câștiguri se încasează și ce beneficii pot prezenta.

Afacerea cu fructe paw paw

În primul rând, cei care sunt interesați să cultive astfel de fructe trebuie să știe că ele cresc în arbori cu o înălțime ce variază între 2 și 12 metri. Aceștia se adaptează excepțional la clima României și, mai mult decât atât, prezintă rezistență la temperaturi de până la - 35 de grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursă: Facebook

Plantarea arborilor în care cresc fructele paw paw trebuie să aibă loc fie în luna martie, fie în luna noiembrie. În primii doi ani de zile, puieții trebuie să fie protejați de soare. Până la dezvoltarea primelor fructe durează ceva vreme. Banana Nordului ar putea să își facă apariția la 5 ani maximum după plantarea arborilor, iar fructele pot fi culese, de regulă, în lunile septembrie și octombrie.

Ce venituri câștigă cei care comercializează fructele paw paw

Cei care cultivă Banana Nordului pot remarca faptul că, la momentul în care procesul de coacere s-a finalizat, fructele capătă o culoare galbenă sau maro. Acestea cresc în ciorchine de 2-6 bucăți și prezintă fiecare o lungime de 5–16 cm și o lățime de 3–7 cm.

sursă: Facebook

Fructele paw paw cântăresc între 20 și 500 de grame și au foarte multe semințe. Gustul acestora seamănă cu o combinație de arome de vanilie, banane și ananas. Arborii în care cresc Bananele Nordului nu sunt cultivați în România la scară largă - în mare parte deorece păstrarea fructelor și transportul acestora reprezintă o adevărată provocare. Arborii, de exemplu, au rădăcini luni, pivotante, ceea ce înseamnă un transport mai dificil.

Cu toate acestea, românii care cultivă astfel de fructe pot dezvolta o afacere importantă. Un kilogram de paw paw costă aproximativ 41 de lei. Și pulpa înghețată a fructelor se poate comercializa, în acest caz veniturile fiind de 25 de lei/kilogram, potrivit hobbyfarms.com. Este important de menționat că aceste fructe au un conținut bogat în vitamina A și C și, de asemenea, de Ca, Fe, Mg, Mn şi aminoacizi.