Evenimentul Zilei > EVZ Special > Adio, USR! Ce joc pregătește Barna după „parlamentare”. Cioloș e complice
Adio, USR! Ce joc pregătește Barna după „parlamentare”. Cioloș e complice

Adio, USR! Ce joc pregătește Barna după „parlamentare”. Cioloș e complice

USR devine istorie în 2020. Alegerile parlamentare din această vară sunt ultimele pentru formațiunea lui Dan Barna.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a anunțat marți seară fuziunea dintre cele două entități politice, care va avea loc după alegerile parlamentare!

„Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidenţiale, continuăm acum cu o alianţă politică ce începe să îşi structureze şi organe executive de lucru comune. Avem acel Comitet Executiv comun format din şase oameni, avem o comisie de integritate comună, lucrăm într-o comisie de politici publice comună, deci, practic, apropierea asta, fuziunea e în lucru”, a declarat Cioloș.

Ce lipsește pentru ca USR și PLUS să devină un singur partid? Doar o recunoaștere din punct de vedere juridic, mai afirmă europarlamentarul Dacian Cioloș: „Nu e consfinţită juridic, dar am agreat cu colegii de la USR că o s-o facem după alegerile parlamentare, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii”.

Și liderul USR, Dan Barna, confirmă tratativele avansate purtate cu partenerii de la PLUS: „E un calendar foarte realist, pentru că anul acesta e anul confirmării şi pentru USR şi PLUS şi pentru Alianţa USR-PLUS. Anul acesta e anul în care Alianţa USR-PLUS va confirma şi se va consolida ca forţă relevantă. De fapt, de asta am şi candidat la preşedinţia USR, să transform acel partid. Acum, cu Dacian Cioloş, vrem să transformăm alianța într-un partid care să conteze pe termen lung în România”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.