Evenimentul Zilei > Social > Dezastru pentru bugetari! Adio tichete de vacanță…
Dezastru pentru bugetari! Adio tichete de vacanță…

Dezastru pentru bugetari! Adio tichete de vacanță…

După ce deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu a declarat miercuri în Parlament că „tichetele de vacanţă au omorât turismul românesc”, colegul său de la PSD, Laurenţiu Nistor, afirmă că Uniunea ar intenţiona să elimine voucherele de vacanţă.

„Miercuri, 18 septembrie, în plenul Parlamentului au avut loc dezbaterile prilejuite de Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2019 privind stabilirea unor măsuri privind finanţarea investiţiilor în turism şi modificarea unor acte normative. Cu această ocazie, deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu a declarat, luând cuvântul din partea grupului USR, că: ‘tichetele de vacanţă au omorât turismul românesc’. (…) Practic, de la tribuna Parlamentului, USR-ul i-a anunţat pe români că intenţionează să elimine voucherele de vacanţă în cazul în care reprezentanţii acestei formaţiuni politice ajung la guvernare”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor.

El precizează că introducerea voucherelor de vacanţă a eliminat 60% din turismul „la negru”, dar şi că, în 2019, numărul beneficiarilor s-a dublat faţă de anul precedent.

„Este aşadar un proiect de succes, prin aplicarea căruia s-a înregistrat o creştere semnificativă pentru destinaţiile turistice interne. Amintim, de asemenea, faptul că, tot pentru turismul românesc, PSD a luat cea mai importantă măsură a ultimilor 30 de ani – respectiv, aplicarea unui TVA de 5%. Sub guvernarea de dreapta, sectorul turistic românesc a plătit cele mai mari taxe şi impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%”, menţionează Nistor.

Conform deputatului PSD, agenda politică a Opoziţiei, adică PNL şi USR, ar include „tăieri de salarii şi concedieri în rândul bugetarilor, obligarea angajaţilor de a veni la muncă sâmbăta, stoparea programelor Start-Up Nation sau PNDL”.

În acest context, deputatul Nistor spune că PNDL a permis cetăţenilor din orice judeţ al ţării să aibă acces la infrastructură şi condiţii de viaţă mai bune.

„În judeţul Hunedoara, în cadrul PNDL2 avem 217 proiecte în valoare totală de 646 milioane de lei – şcoli, grădiniţe reabilitate, drumuri asfaltate, reţele de apă, practic, ce a fost nevoie. Aşa arată lucrurile când administraţia social democrată îşi dă tot interesul pentru oameni!”, susţine deputatul.

În ceea ce priveşte Start-Up Nation, Nistor afirmă că prin acest program s-au înfiinţat peste 17.000 de firme şi peste 35.000 de noi locuri de muncă, iar în judeţul Hunedoara, potrivit datelor prezentate de Consiliul Judeţean, 340 de antreprenori beneficiază de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

„Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care Guvernarea PSD le-a luat pentru oameni şi în beneficiul direct al oamenilor. Ce îşi doresc USR şi PNL? Măsuri de austeritate care ar arunca România cu zece ani în urmă, când probabil vă amintiţi cu toţii cum Guvernul de dreapta tăia salarii, pensii, indemnizaţii, concedia bugetari şi bloca dezvoltarea afacerilor mici şi mijlocii”, conchide deputatul Laurenţiu Nistor, potrivit Agerpres.